Samsung Galaxy S23 проти Galaxy S23 Plus та Galaxy S23 Ultra: який з нових флагманів коштує своїх грошей

Представлена ​​1 лютого флагманська серія Samsung Galaxy S23 включає три моделі. Як і раніше, компанію базового флагмана складають дві старші моделі з приставками Plus і Ultra. На вершині лінійки знаходиться Samsung Galaxy S23 Ultra із найкращим апаратним забезпеченням, яке тільки може запропонувати Samsung на даний момент. Посередині розташувався Samsung Galaxy S23 Plus, а ось базовий Galaxy S23 залишається найдоступнішою пропозицією із флагманського тріо. Якщо ви плануєте покупку нового флагмана Samsung, але досі не знаєте, на якій із трьох моделей зупинити свій вибір, то ця стаття є спеціально для вас.

Цього року Samsung внесла кілька довгоочікуваних змін до свого флагманського тріо. По-перше, вона збільшила ємність акумулятора, по-друге, збільшила обсяг пам’яті, а по-третє, змогла зберегти ціни на колишньому рівні. Але незважаючи на те, що нові флагмани мають багато загальних характеристик, та й у плані дизайну дуже схожі один на одного, усі три смартфони вийшли абсолютно різними. І вибір залежить від того, скільки грошей ви готові витратити на новий смартфон і на що чекаєте від покупки.

Всі три нових флагмана Samsung можна вважати потужними та преміальними, адже вони базуються на створеній спеціально для них версії Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2. Qualcomm називає її найшвидшим чіпом Snapdragon на сьогодні, оскільки до складу спецверсії платформи увійшов розігнаний процесор Cortex-X3 з тактовою частотою 3,36 ГГц проти 3,19 ГГц у звичайному Snapdragon 8 Gen 2. Також була збільшена і тактова частота графічного процесора Adreno 740 – з 680 МГц у базової версії до 710 МГц у спецверсії для серії Samsung Galaxy S23. Тому в плані продуктивності всі три смартфони Samsung знаходяться приблизно на одному рівні.

А ось відмінності між Samsung Galaxy S23 Ultra, Galaxy S23 Plus та Galaxy S23 виявляються в інших більш очевидних апаратних характеристиках, таких як розмір та роздільна здатність екрану, ємність батареї, пам’ять та характеристики камери. Ці параметри змінюються залежно від серії щороку.

Звичайний Samsung Galaxy S23 та його Plus-версія мають однакову роздільну здатність екрану — Full HD+. При цьому базова версія компактніша, оскільки має екран на 6,1 дюйма, а Plus-версія оснащена дисплеєм діагоналлю 6,6 дюйма. Тому якщо ви шукаєте смартфон, яким комфортно користуватися однією рукою, краще зупинити свій вибір на базовому Samsung Galaxy S23. А ось якщо ви – давній шанувальник серії Samsung Galaxy Note, то Galaxy S23 Ultra – ідеальний вибір, адже він обладнаний 6,8-дюймовим вигнутим по краях дисплеєм з роздільною здатністю Quad HD+ та підтримкою роботи зі стілусом S Pen. При цьому всі три смартфони мають частоту оновлення зображення на екрані 120 Гц.

У чому Samsung Galaxy S23 відстає в порівнянні зі старшими братами, то це в плані обсягу вбудованої пам’яті в базовій конфігурації. Мінімальний обсяг вбудованого накопичувача у Samsung Galaxy S23 становить 128 Гбайт, тоді як Plus-і Ultra-версії мають щонайменше 256 Гбайт пам’яті для зберігання. При цьому і Samsung Galaxy S23 і Galaxy S23 Plus мають по 8 Гбайт оперативної пам’яті і тільки Ultra-версія пропонує до 12 Гбайт ОЗУ.

На щастя, з погляду програмного забезпечення всі три смартфони мають рівні права на чотири роки оновлень Android та п’ять років виправлень безпеки. Всі вони поставляються з Android 13 та OneUI 5.1 на борту та мають безліч нових функцій, частина з яких є ексклюзивними для серії Galaxy S23.

Також вам не варто турбуватися про те, що якийсь із трьох смартфонів Samsung Galaxy S23 має найкращий захист від пилу та вологи. Усі три апарати відповідають стандарту IP68, а отже, здатні витримати занурення у прісну воду на глибину до 1,5 метрів протягом 30 хвилин.

Основні відмінності між Samsung Galaxy S23 Ultra, Galaxy S23 Plus та Galaxy S23:

  • Samsung Galaxy S23 — найдешевший смартфон у лінійці зі стартовою ціною 799 доларів, за ним слідують Galaxy S23 Plus за 999 доларів і Galaxy S23 Ultra за 1199 доларів.
  • Galaxy S23 Ultra оснащений вигнутим по краях дисплеєм з більш високим роздільною здатністю в порівнянні з Galaxy S23 Plus і Galaxy S23, які оснащені плоскими панелями з роздільною здатністю Full HD+.
  • Galaxy S23 Ultra – єдиний представник серії з новим 200-мегапіксельним датчиком зображення Samsung. Він також має чотири камери ззаду проти трьох у базової та Plus-версій.
  • Galaxy S23 Plus та S23 Ultra підтримують швидшу провідну зарядку, а Galaxy S23 – ні.
  • Samsung Galaxy S23 Ultra – єдиний з трьох має підтримку Стилус S Pen і має слот для зберігання.
  • Galaxy S23 Plus і Galaxy S23 Ultra пропонують більший обсяг пам’яті в базовій конфігурації, ніж стандартний Galaxy S23.

Переваги Samsung Galaxy S23:

  • компактні розміри;
  • потужний процесор Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2;
  • акумулятор збільшеної ємності.

Недоліки Samsung Galaxy S23:

  • немає підтримки бездротової технології UWB;
  • обмежена потужність заряджання;
  • менше вбудованої пам’яті у базовій конфігурації, ніж у старших моделей.

Переваги Samsung Galaxy S23 Plus:

  • большой AMOLED-дисплей;
  • потужний процесор Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2;
  • акумулятор збільшеної ємності.

Недоліки Samsung Galaxy S23 Plus:

  • камери гірші, ніж у Samsung Galaxy S23 Ultra;
  • немає підтримки S Pen.

Переваги Samsung Galaxy S23 Ultra:

  • основна камера на 200 мегапікселів;
  • великий дисплей з високою роздільною здатністю;
  • підтримка S Pen.

Недоліки Samsung Galaxy S23 Ultra:

  • акумулятор того ж розміру, що й у торішнього Samsung Galaxy S22 Ultra.

Різниця в ціні між базовим Samsung Galaxy S23 і Galaxy S23 Plus становить 200 доларів, при цьому смартфони мають ідентичні характеристики, за винятком розмірів дисплея, акумулятора та ємності пам’яті в базовій конфігурації. Тому якщо ці три речі для вас не є принциповими, то базова модель — очевидний безпрограшний вибір. Навіть 256-гігабайтна версія Samsung Galaxy S23 коштує дешевше, ніж базова конфігурація Galaxy S23 Plus, тому тут головний критерій вибору – розміри екрану.

Що ж до Samsung Galaxy S23 Ultra, то він отримав безліч поліпшень порівняно зі своїми побратимами та попередниками. При ціні на 200 доларів дорожче, ніж просять за Samsung Galaxy S23 Plus, ви отримаєте найтоповіший на сьогодні флагман Samsung з 200-мегапіксельною камерою, додатковим модулем з телеоб’єктивом, великим об’ємом ОЗУ, великим висококласним дисплеєм та підтримкою S Pen.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.