Тім Кук: подорожчання iPhone – це не проблема

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Під час звіту перед інвесторами глава Apple заявив, що бачить можливість збільшення вартості нових iPhone. Аналітик Bloomberg Марк Гурман припустив, як компанія може це зробити, та поділився цією інформацією з передплатниками видання.

У порівнянні з топовою версією iPhone X (256 ГБ), представленою в 2017-му, актуальний iPhone 14 Pro Max (1 ТБ) подорожчав майже в півтора рази – з $1150 до $1599. Але, як стверджує глава бренду, це не завадить продажам ще дорожчих моделей серії.

“Я думаю, що люди готові дійсно “напружитися”, щоб отримати краще, що вони можуть собі дозволити в цій категорії”, – відповів Кук на питання про можливе подорожчання iPhone.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За словами бізнесмена, із підвищенням функціональності гаджета зростає і його ціна. Сучасні смартфони максимально інтегровані в життя людей: за допомогою мобільних пристроїв оплачують покупки, керують розумним будинком і навіть стежать за здоров’ям. Глава Apple заявив, що якщо запропонувати покупцеві ще більше, він буде готовий за це заплатити.

Журналіст Марк Гурман висловив припущення, що в словах топ-менеджера криється натяк на появу Ultra-версії iPhone з розширеним набором функцій. Він вважає, що компанія може залишити в серії і модель Pro Max, а не просто перейменувати її, як передбачалося раніше – це, на його думку, мав на увазі Тім Кук, говорячи про дорожчий пристрій.

За чутками, iPhone 15 Ultra отримає роз’єм USB 3.2 Type-C, камеру з перископічним об’єктивом, титановий корпус та сенсорні кнопки на бічних гранях. Прем’єра оновленої серії смартфонів Apple очікується восени цього року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.