Samsung Galaxy S23 та OnePlus 11: чим відрізняються два флагмани

Компанія Samsung у рамках проведення заходу Unpacked представила серію смартфонів Galaxy S23, до якої увійшли три моделі: базова Galaxy S23, Galaxy S23 Plus та Galaxy S23 Ultra. На даний момент інший виробник гаджетів – компанія OnePlus готує проведення свого мега-заходу, наміченого на 7 лютого, де планує представити свій флагманський смартфон OnePlus 11.

Підігріваючи інтерес користувачів, компанія вже опублікувала не лише зображення, а й ключові характеристики OnePlus 11. Крім того, версія смартфона, призначена для продажу в Китаї, продається починаючи з 4 січня 2023 року. Виходячи з отриманої інформації, можна сказати, що OnePlus 11 є прямим конкурентом базової моделі Galaxy S23.

Galaxy S23

Давайте подивимося, чим флагмани OnePlus і Samsung відрізняються один від одного за ціною, дизайном, камерами, акумуляторами та апаратною частиною.

Ціна

В даний час Samsung Galaxy S23 доступний за замовленням за ціною 57 999 грн за базовий варіант комплектації пам’яті 8 ГБ + 256 ГБ. Поруч із, представлений другий варіант 8 ГБ + 512 ГБ, який коштує 61 999 грн.

На момент написання публікації OnePlus 11 поки що продається тільки в Китаї. Ціна глобальної версії буде оголошена після згаданої вище офіційної презентації. Спираючись на “китайські” ціни нам відомо, що за модель з конфігурацією пам’яті 12 ГБ + 256 ГБ просять 3999 юанів (приблизно 23 000 гривень), за варіант 16 ГБ + 256 ГБ – 4399 юанів ) та 4899 юанів (близько 26 000 гривень) за варіант 16 ГБ + 512 ГБ.

Дизайн

На тильній панелі Samsung Galaxy S23 розташований модуль основної камери, що складається з трьох сенсорів, кожен із яких вбудований у свій індивідуальний круглий отвір панелі.

Оформлення OnePlus 11 багато в чому повторює його попередника, поєднуючи всі детектори камери в окремо оформлений блок на тильній стороні пристрою. На цей раз модуль камери має форму кола, а не прямокутника. На правому боці смартфона знову з’явився повзунок оповіщень, реалізований поруч з кнопкою включення. На лівому боці знаходяться кнопки регулювання гучності.

У Galaxy S23 кнопка включення та гойдалки регулювання гучності розташовані на правій стороні. У нижній частині обох смартфонів розмістилися порт USB-C та перфорація динаміків.

Лицьові панелі апаратів, що розглядаються, прикриті різними типами захисних стекол. Galaxy S23 використовує Corning Gorilla Victus 2, а OnePlus 11 – Corning Glass Victus. Слід зазначити, що Galaxy S23 сертифікований за стандартом захисту IP68 від дії води та пилу.

Дисплей

Galaxy S23

OnePlus 11 пропонує набагато більший 6,7-дюймовий 2K AMOLED-дисплей у порівнянні з компактним 6,1-дюймовим Dynamic AMOLED-дисплеєм FHD+, який використовується на Galaxy S23. Крім того, OnePlus 11 підтримує технологію LTPO 3.0 адаптивної частоти оновлення екрана від 1 Гц до 120 Гц в залежності від контенту, що відображається. Дисплей Galaxy S23 використовує адаптивне оновлення від 48 до 120 Гц. Водночас, лицьові панелі обох смартфонів підтримують HDR10+ та Always On Display. На додаток до цього, OnePlus 11 ще підтримує Dolby Vision.

У апарату Samsung теж є своя перевага. Він зміг обігнати опонента з яскравості, пропонуючи максимальну яскравість на рівні 1750 нит. Пікова яскравість дисплея OnePlus 11 складає 1300 нит.

Апаратна частина

Флагмани Samsung і OnePlus працюють на новітній мобільній платформі Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2. Однак, Galaxy S23 використовує модифікований варіант чіпсету, створений спеціально для лінійки Galaxy S23 (тактову частоту процесора розігнали до 3,6 ГГц). Не допустити перегріву процесорів допомагає велика камера випаровування, реалізована на обох смартфонах. Вона підтримує баланс температур при екстремальних робочих навантаженнях, включаючи висококласні ігри, запис відео та завантаження великих обсягів даних. Snapdragon 8 Gen 2 SoC забезпечує обом пристроям використання безлічі діапазонів 5G.

Як було зазначено у розділі “Ціни”, процесор в апаратній частині пристроїв може супроводжувати кілька варіантів комплектації пам’яті. Galaxy S23 доступний у варіантах з 8 ГБ ОЗП + 128 ГБ ПЗП та 8 ГБ ОЗП + 256 ГБ ПЗП. OnePlus 11, що продається в Китаї, випускається з 12 ГБ ОЗП + 256 ГБ ПЗП, 16 ГБ ОЗП + 256 ГБ ПЗП та 16 ГБ ОЗП + 512 ГБ ПЗП.

Камери

Модуль основної камери Samsung Galaxy S23 включає три сенсори: головний 50-мегапіксельний датчик з підтримкою OIS, 12-мегапіксельний надширококутний об’єктив з кутом захоплення 120° і 10-мегапіксельний телеоб’єктив з 3-кратним оптичним зумом.

OnePlus при співпраці з відомою в галузі виробництва фотокамер компанією Hasselblad випустив свій флагман з модулем основної камери, що також складається з трьох сенсорів. У модуль камери увійшли: основний датчик на 50 МП, телеоб’єктив на 32 МП та надширококутний сенсор на 48 МП з кутом огляду 115 °.

Обидва смартфони здатні знімати відео з роздільною здатністю до 8K, на Galaxy S23 навіть підтримуючи можливості запису HDR10+.

Ще один аспект у області камер, в якому S23 має перевагу перед OnePlus 11, – це 12-мегапіксельний датчик для селфі, що підтримує запис відео з якістю до 4K, тоді як фронтальна камера OnePlus 11 підтримує режим лише 1080P при 30 кадрах на секунду.

Акумулятори

OnePlus 11 має набагато більшу батарею ємністю 5000 мАг у порівнянні з батареєю Galaxy S23 ємністю 3900 мАг. Разом з тим OnePlus використовує зарядний пристрій потужністю 100 Вт, а S23 обмежений зарядкою потужністю 25 Вт. На жаль, у своєму черговому флагмані OnePlus відмовилася від бездротової зарядки, яку використовували і OnePlus 10 Pro, і OnePlus 9 Pro. А флагман Samsung навпаки, не став нехтувати цією опцією, продовжуючи підтримувати бездротову зарядку, а також бездротову зворотну зарядку потужністю 4,5 Вт.

Як компенсація відсутності бездротової зарядки OnePlus комплектує свій гаджет зарядним пристроєм, чого не робить Samsung.

Підсумок

Обидва флагмани заслуговують на увагу і обов’язково знайдуть своїх покупців. Поки що рано судити про вартість пристроїв, тому що на момент публікації не відомі ціни глобальної версії OnePlus 11, але я впевнений, що вони будуть не вище аналога Samsung.

В апаратній частині, на мою думку, краще виглядає OnePlus 11 зі своїми обсягами ОЗУ. Той факт, що процесор для S23 був розігнаний до вищої тактової частоти, навряд чи буде помітним для ока простого обивателя. З даних про ємнісні характеристики акумуляторів час автономної роботи OnePlus 11 однозначно буде довшим, ніж у його опонента. Можливості камер пристроїв поки детально не вивчені і тут я не можу віддати перевагу жодному з гаджетів, що розглядаються.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

1 коментар

  1. Тут ціна вказана для найдорожчої моделі Samsung S23 Ultra, а не базової моделі, чиї характеристики вказані у статті.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я