Google додала в Android приголомшливу функцію, яка стане в нагоді всім власникам смартфонів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Google побачила сенс у тому, щоб приємно порадувати користувачів різноманітних мобільних пристроїв, що функціонують під керуванням операційної системи Android. Як відомо, дана платформа призначена для смартфонів, а кожен з таких, включаючи бюджетні моделі, має дуже просунуту фотокамеру, що дозволяє робити чудові знімки і записувати якісні відео в роздільній здатності щонайменше Full HD. Але найчастіше такі можливості смартфона не використовуються повною мірою, що й вирішили виправити розробники, суттєво та вкрай відчутно розширивши функціональні можливості свого програмного забезпечення. Спеціально для цього вони вважали за необхідне додати до платформи можливість використовувати телефон як веб-камеру.

Вбудовані в ноутбуки веб-камери, навіть у дорогі моделі з цінником у кілька тисяч доларів, забезпечують зазвичай вкрай посередню якість відео, особливо в умовах нестачі світла. Оскільки багато людей тепер працюють віддалено і використовують відеозв’язок, ця проблема стала дуже актуальною. Компанія Google побачила сенс у тому, щоб вирішити цю проблему, дозволивши використовувати смартфони на Android як веб-камеру, картинка з якої відображатиметься на комп’ютері. Іншими словами, простіше кажучи, ПК вважатиме підключений телефон зовнішньою веб-камерою, дозволивши використовувати картинку з такою і показувати співрозмовникам. Нова можливість називається DeviceAsWebcam, і вона вже додана до коду останньої версії Android 14, реліз якої очікується в 2023 році.

Функция DeviceAsWebcam обеспечивает идентификацию смартфона как UVC-устройство, то есть устройство с возможностью передачи потокового видео через USB-подключение. За счет такого новшества компьютеры на базе Windows, macOS и Linux уже совсем скоро смогут распознавать смартфоны под управлением Android в качестве внешних веб-камер. При этом пользователи мобильных устройств смогут самостоятельно выбирать, какую камеру использовать – основную или фронтальную. Новейшая возможность появилась в Android 14, а тестирование этой операционной системы начнется уже в марте 2023 года. Релиз финальной стабильной версии задержится примерно на полгода, поэтому все и каждый получат доступ к такой новой функции только в сентябре-октябре, но она гарантированно пригодится всем владельцам смартфонов, а кто-то будет использовать ее на постоянной ежедневной основе.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.