Названо нові функції для iPhone та iPad у 2023 році

Оновлення Apple Pay запізнюється

Apple активно працює над розширенням ініціативи особистих фінансів. Тому розробляє Apple Pay Later. Це анонсували ще на WWDC 2022. Завдяки такій функції можна розділити покупки через Apple Pay на 4 рівні платежі. У цьому зберігається нульова відсоткову ставку. Платежі розподіляються на шість тижнів.

Схоже є у компаній Affirm та Klarna. Вони пропонують платформи, які працюють за принципом “купи зараз, заплати потім”. Apple запевняє, що її платформа є абсолютно безпечною. Її інтегрують у додаток Apple Wallet.

Після анонсування функції на WWDC 2022 не було інформації про терміни випуску. Перший випуск iOS 16 і наступні виявилися без Apple Pay Later. Bloomberg інформував про технічні проблеми, з якими зіткнулися розробники. Тому функція так довго не була доступною. Сьогодні цей функціонал працюватиме скрізь, де тільки можна.

Ощадний рахунок Apple Card

Мається на увазі інтеграція функції в Wallet. У жовтні компанія заявляла, що незабаром відкриється доступ до цього функціонала для всіх користувачів. Однак це є актуальним лише для громадян США.

За допомогою ощадного рахунку користувач зможе автоматично відкладати кошти. Тепер стежити за балансом та вносити кошти буде ще простіше.

Apple тісно співпрацює із Goldman Sachs. Дві компанії спільно управляють ощадним рахунком Apple Card. Користувачам обіцяють річний процентний дохід – 3,30%.

Новий CarPlay

Анонс цієї функції був на WWDC Apple. Поки що вона залишається недоступною, але незабаром користувачі її отримають.

Розробники переробили інтерфейс CarPlay. Додали підтримку кількох екранів. Передбачено глибоку інтеграцію з обладнанням автомобіля. CarPlay замінює цифрові інтерфейси виробника (інформативні віджети, різна панель приладів, показники палива та ін).

Apple доведеться тісно співпрацювати із виробниками автомобілів. Компанія обіцяє, що незабаром користувачі отримають більше інформації, а поки що залишається тільки мріяти про революційний функціонал. Але незабаром мрії здійсняться.

Класична музика в класичному додатку

У 2021 році яблучний гігант придбав сервіс Primephonic. Контент купленого проекту перемістили до Apple Music. Хоча програму видалили з магазину, Apple обіцяла створити нове. Розробники прагнули впровадити у класичний інтерфейс Primephonic новий функціонал. У коді iOS згадується Apple Music Classical. Ймовірно, компанія таки випустить додаток.

Веб-push-сповіщення

Розробники реалізують сповіщення від сайтів для мобільних пристроїв Apple. Про це ще оголошували на WWDC. Веб-сповіщення в Safari давно працювали на Mac. Тепер працюватимуть на iPhone та iPad.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.