Топ-5 функцій iPhone, про які ви могли не знати

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Експерти розповіли про функції у смартфоні, про які користувачі навіть не здогадуються. iPhone – задоволення не з дешевих. Тому просто необхідно отримати максимум своєї інвестиції.

Наприклад, завдяки можливостям доповненої реальності (AR), телефон перетворюється на сантиметр, а з функцією Apple Back Tap, торкаючись задньої частини смартфона, ви отримаєте скріншот. Більш того, для дотиків ви зможете самі встановити сценарії через програму “Команди”.

Вимірювання об’єктів на відстані

За допомогою програми Measure App смартфон на iOS 12 і вище може автоматично визначити розмір прямокутного об’єкта. Для цього торкніться екрана, щоб встановити початкову та кінцеву точки вимірювання. Якщо об’єкт вимірювання не надто великий, то точність може вразити.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Переклад тексту за допомогою камери

Відкрийте програму “Камера” та наведіть телефон на фрагмент іноземного тексту. Коли смартфон розпізнає його, ви побачите жовті лінії, що оточують область на екрані. Натисніть «Сканувати» та «Перекласти», щоб побачити результати.

Більше того, можна просто відкрити фотографію, на якій вже є текст, виділити його та вибрати функцію перекладу. Зайдіть у «Перекладач» та виберіть «Камера». Знайдіть пару мов, між якими ви хочете зробити переклад, а в галереї зображень натисніть на фотографію з потрібним текстом.

Управління однією рукою

А точніше – одним пальцем. Для iPhone з великим дисплеєм було придумано функцію Reachability, щоб полегшити доступ до верхньої частини екрану. Активуйте Reachability (“Зручний доступ”) у меню спеціальних можливостей, щоб вміст верхньої половини екрана опустився нижче і до нього було одним великим пальцем подати.

Розмовляючий екран Ця можливість є серед встановлених інструментів у розділі спеціальних можливостей. Ви зможете налаштувати голос і діалект, а також швидкість мови та конкретну вимову. Перейдіть до “Установки” > “Універсальний доступ” > “Усний контент” (Spoken Content).

Повний список спеціальних можливостей на iPhone наведено на веб-сайті Apple.

Економія заряду

Налаштуйте автоматизацію, щоб економія включалася, коли заряд падає нижче 20-30%. Її можна активувати у «Параметри» > «Акумулятор».

Контроль часу

Програма корисна не тільки для відстеження статистики використання, але й для самоконтролю, налаштування робочого часу тощо. Можна використовувати як батьківський контроль та встановити пароль. Відкрийте «Параметри» > «Екранний час» та натисніть «Всі дії».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.