Який смартфон POCO з гарною камерою та крутим дисплеєм купити в 2023 році

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Хороший недорогий телефон на Android – який він? Ким би ви не були і які б завдання не покладали на свій апарат, швидше за все, ви зробите ставку на якісний та великий екран, камеру з високою роздільною здатністю та нічною зйомкою, ємний акумулятор, який забезпечить оптимальну автономність, і нехай не найпотужніший, але швидкий і не задумливий процесор, щоб тягнув і інтерфейс, і важкі програми. Здається, що побажань надто багато, щоб їм відповідав справді недорогий смартфон. Але POCO змогла виконати ці вимоги та втілила їх одразу у двох новинках – POCO X5 5G та X5 Pro 5G.

Новий смартфон Poco

POCO X5 5G – молодша модель у лінійці. Незважаючи на позиціонування як пристрій початкового сегмента, по технічній частині новинка дасть фору будь-якому дорожчому смартфону. Ви тільки погляньте на її характеристики:

Характеристика POCO X5 5G POCO X5 Pro 5G
Дисплей 6,67″, 120 Гц, 1200 ніт 6,67″, 120 Гц, 1200 ніт
Процесор Snapdragon 695 Snapdragon 778
Камера 48/8/2 Мп 108/8/2 Мп
Акумулятор 5000 мА*год 5000 мА*год
Заряджання 33 Вт 67 Вт

По апаратним специфікаціям відразу видно, що виробник не мав на меті економити на всьому поспіль. Тому POCO X5 5G забезпечили одним із найпередовіших процесорів середнього сегмента. Snapdragon 695 – відмінний “камінь”, який набирає в AnTuTu понад 410 тисяч балів. Щоб ви розуміли, це приблизно порівнянний рівень продуктивності із процесором A11 Bionic, який тягне і Face ID, і має потужний нейронний базис.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Взагалі, тут дуже багато цікавих «примочок», які роблять POCO X5 5G – адже це, я нагадаю, найпростіша версія в лінійці – крутіше, ніж навіть iPhone 14. Наприклад, тут великий і якісний AMOLED-екран з колірним охопленням DCI- P3 та частотою оновлення 120 Гц. Яскравість тут теж на рівні – цілих 1200 ніт. Не рекорд, звичайно, але цілком осудний показник, який цілком відповідає флагманському рівню, що нетипово для пристроїв початкового цінового сегмента.

Смартфон з великим екраном дешево

Для захисту вашого зору POCO X5 5G пропонує одразу два механізми безпеки: блокування синього світла , яке руйнує мелатонін і перешкоджає засинанню, та регулювання світлової температури від низької до високої, щоб смартфоном було комфортно користуватися незалежно від умов освітлення.

Швидка зарядка – це вже норма для більшості Android-смартфонів. Тому 33 Вт, що підтримує POCO X5 5G, вже навіть не дивують. Важливо, що такого запасу потужності смартфону вистачить, щоб зарядитися до 50% лише за півгодини та добрати до 100% ще за 30 хвилин. При цьому адаптер живлення йде відразу в комплекті, так що вам не доведеться витрачатися додатково, щоб отримати зарядний аксесуар. А щоб ви здивувалися, знайте: у коробці зі смартфоном йде навіть чохол.

POCO X5 5G – не камерофон і не претендує на це звання. Але камера в нього, повірте, що треба. Основний модуль має роздільну здатність 48 Мп . Цього достатньо, щоб робити точні знімки і при необхідності навіть наблизити їх уже постфактум і кропнути. Другий модуль – ультраширокий з кутом огляду понад 120 градусів. Він потрібний, щоб у кадр влізло якнайбільше деталей. Наприклад, якщо одночасно фотографується багато людей. А третій – макро. Виробник не став розмінюватися на телеоб’єктив, особливого сенсу у використанні якого сьогодні немає, а взяв модуль для зйомки з малої відстані. За це окрема похвала.

Недорогий телефон із гарною камерою

З точки зору дизайну і POCO X5 5G , і POCO X5 Pro 5G майже однакові. Зовні їх взагалі практично не відрізнити один від одного. Але це, як на мене, навіть плюс. Тому що виглядають обидва смартфони дуже здорово — набагато дорожчі за свою ціну. Суворі риси з рубаними гранями по металевому канту, привабливо окреслений блок основних камер і видатна яскравим кольором — принаймні жовта версія — кнопка живлення. Зазвичай виробники фарбують її в колір рамки, але дизайнери POCO зважилися зробити такий акцент, і не помилилися.

Однак щодо можливостей POCO X5 Pro 5G буде крутіше базової моделі. Незважаючи на те, що порівняльну таблицю характеристик обох смартфонів ви можете оцінити вище, вважаю за необхідне зупинитися на ряді ключових аспектів докладніше.

  • По-перше, камера POCO X5 Pro 5G відразу на 108 Мп. Виробник не просто накрутив роздільну здатність, а в принципі встановив інший модуль з більшим і світлосильним сенсором. Це означає, що фотки будуть виходити світлішими, чіткішими і деталізованішими, незалежно від умов зовнішнього освітлення.
  • По-друге, щоб повертати таким дозволом, старшу модель оснастили потужнішим процесором. В основі POCO X5 Pro 5G лежить Snapdragon 778 . Це не тільки потужніший, а й більш енергоефективний чіп. Тому при акумуляторах рівної ємності «Прошка» має жити дещо довше за базову модель.
  • По-третє, зарядка у POCO X5 Pro 5G ще швидше, ніж у POCO X5 5G: цілих 67 Вт проти 33. Показник, як і раніше, не флагманський, але дуже і дуже гідний. Завдяки йому повний цикл заряджання займе менше години за умови використання комплектного адаптера живлення відповідної потужності.
  • По-четверте, швидкодія POCO X5 Pro 5G приблизно відповідає швидкості роботи флагманських пристроїв. Так, це не самий топовий смартфон, але завдяки високопродуктивному процесору та якісній оптимізації новинка блискавично відпрацьовує і переміщення по інтерфейсу, і роботу в додатках.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.