Найперші враження про нову серію Galaxy S23

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

1 лютого компанія Samsung представила свіжу версію своєї флагманської серії смартфонів Galaxy S. Більшість витоків підтвердилися, і я вже мав можливість провести деякий час з S23, S23+ і S23 Ultra перед прем’єрою. Телефон в руці завжди дозволяє зробити кращу оцінку, ніж просто читання специфікації.

Ні для кого не буде сюрпризом, що Samsung пропонує одні з найкращих Android-смартфонів на ринку. Що ж мало піти не так, щоб ця ситуація раптово змінилася цього року? Однак у порівнянні з S22 змін небагато. Корейська стратегія стала дуже схожа на те, що Apple пропонувала в останні роки – дрібні зміни, швидше за полірування, тому великої революції чекати не доводиться.

Новий уніфікований дизайн

У серії S22 обидва менші телефони мали дизайн старішого S21, причому S22 Ultra був єдиним, який виділявся. Вперше він пропонував стілус і мав окремі вирізи у корпусі для кожного з об’єктивів камери. У новій серії Samsung вирішила уніфікувати зовнішній вигляд, взявши за взірець версію Ultra. Всі моделі S23 мають єдиний дизайн із вирізами для кожної лінзи окремо. В результаті найменше змінилася модель S23 Ultra. Основна відмінність полягає в менш закруглених краях, які мають забезпечувати міцнішу асоціацію з моделлю Ultra.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Всі три телефони доступні в чорному, кремовому, зеленому та лавандовому кольорах. Також будуть додаткові кольори, доступні лише на сайті Samsung.

Телефони можуть похвалитися високою якістю виробництва, вони привабливі, мінімалістичні, але і не дуже зухвалі, консервативні. Серед продуктів конкурентів ви можете знайти набагато сміливіші дизайни, як з погляду форми, так і кольору. Інтеграція острова камери з рамою S21, на мій погляд, була «сильнішою».

Дисплеї практично не змінилися

У випадку з екранами ні роздільна здатність, ні розмір не змінилися. S23 має діагональ 6,1 дюйма, S23+ – 6,6 дюйма, а S23 Ultra – 6,8 дюйма . Як і раніше, тільки модель Ultra пропонує дозвіл QHD+, а обидві менші моделі – FHD+. Всі три моделі можуть адаптувати частоту оновлення до контенту, що відображається, до 120 Гц.

Перша новинка – це режим Vision Booster, який у старих моделях можна було увімкнути лише тоді, коли ми використовували телефон у дуже яскравому оточенні або вимикали. Тепер Vision Booster працює у три етапи . Друга зміна полягає в уніфікації максимальної яскравості екрану в 1750 нит для всіх трьох моделей S23, тоді як найменший S22 пропонував максимальну яскравість 1300 нит.

І S23, і S23+ мають абсолютно плоскі дисплеї з дуже вузькими та повністю симетричними рамками – як і минулого року. S23 Ultra має плавно вигнуті краї та трохи ширшу нижню рамку.

Snapdragon для всех

Серія S23 вперше буде доступна по всьому світу із процесором Snapdragon. У Європі покупці прощаються із Exynos. Для людей, які однозначно віддали перевагу процесорам Qualcomm, це хороша новина. Всі три моделі будуть оснащені Snapdragon 8 Gen для Galaxy. Samsung не уточнив, що означає це спеціальне видання. Ймовірно, це пов’язано з більш високою тактовою частотою найшвидших ядер. Виробник також похвалився більшим охолодженням у кожній з трьох моделей. У випадку моделі Ultra площа тепловідвідного елемента буде в 2,7 рази більшою. У випадку S23+ площа повинна бути в 2,1 рази більша, а у найменшого S23 в 1,3 раза більше.

За даними, обчислювальний блок має стати швидше на 34%, графічна система – на 41%, а максимальний приріст продуктивності посідає NPU, тобто. розрахунки, пов’язані з ІІ, – 49%.

Телефони пропонуватимуться з наступними версіями пам’яті:

Galaxy S23

  • 128/8 – 39 999 гривень
  • 256/8 – 41 999 гривень

Galaxy S23+

  • 256/8 – 47 999 гривень
  • 512/8 – 51 999 гривень

Galaxy S23 Ultra

  • 256/8 – 57 999 гривень
  • 512/12 – 61 999 гривень

Є дві добрі новини. На початку розпродажу буде акція, у рамках якої ми безкоштовно отримаємо подвоєний обсяг пам’яті за ціною молодшої версії. Таким чином, замовивши та оплативши версію на 256 ГБ, ми отримаємо версію на 512 ГБ. Крім того, S23+ та S23 Ultra відмовилися від версії на 128 ГБ, а найнижчий доступний варіант – 256 ГБ. Проте ціни дуже зросли.

Пам’ять в останньому стандарті UFS 4.0 (за винятком може бути 128 Гб з UFS 3.1), а картка пам’яті не підтримується. Пакет підключення та набір датчиків підтримують останні доступні стандарти без компромісів, включаючи 5G, WiFi 6e та Bluetooth 5.3.

Всі три моделі працюють казково плавно, що стало можливим завдяки поєднанню 120-герцового екрану з топовим процесором.

Свіжа версія системи та оверлєєв

Нові Samsung мають Android версії 13 на борту з останньою версією оверлею One UI 5.1, який дебютує на моделях серії S23. Саме для One UI 5.1 зарезервовані деякі новинки , у тому числі керування зумом камери від Galaxy Watch та запис бінаурального звуку в парі з навушниками Buds 2 Pro. Додаток Google також додає підтримку стилуса S Pen.

Характеристики смартфонів Samsung Galaxy серії S23

Оскільки в даний час у Samsung найкраща політика поновлення своїх телефонів, є надія, що всі відмінності, пов’язані з програмним забезпеченням, з часом будуть уніфіковані, і залишаться тільки відмінності, пов’язані з апаратними характеристиками.

Набор камер

Що стосується всієї серії телефонів Galaxy S23, найбільша зміна пов’язана з покращеними алгоритмами та більшою обчислювальною потужністю NPU , який є частиною нового процесора. Це дозволяє виконувати більш складну обробку із меншою затримкою. Апаратно змінилася тільки селфі-камера у всіх трьох моделях та основна матриця S23 Ultra, яка тепер має роздільну здатність 200 Мп. Інші камери мають самі характеристики, як і серія S22.

Чи може зміна процесора щось змінити? Я вже казав, що для камери смартфона важливіше програмне забезпечення, ніж сама матриця. У випадку серії S23 необхідно більше часу для фототестів, щоб зробити подальші висновки. Проте є речі, які одразу кинулися у вічі.

Досі запис відео 8K асоціювався з нижчою плавністю 24 кадри в секунду, поганішим автофокусом і набагато гіршою стабілізацією. У випадку з S23 8K навіть при слабкому освітленні та в складних умовах виглядає так само добре, як 4K за всіма цими параметрами. Це пов’язано з додатковим часом обробки відео після запису – такий висновок із повідомлення про оптимізацію якості запису. Так чи інакше, 8K з дива, яку можна використовувати в дуже виняткових обставинах, нарешті стає повноцінним відеорежимом.

Також було підтверджено, що 100-кратний цифровий масштаб моделі S23 Ultra дає навіть кращі результати, ніж у моделі S22 Ultra. Це все ж таки через алгоритми згладжування зображення, видалення шумів, підвищення різкості і т.д., а не оптики або матриці, але різниця явно на користь більш нової моделі.

Samsung також може похвалитися покращеною стабілізацією з ширшим діапазоном, у чому я не мав можливості переконатися.

Інші новинки пов’язані з новою 200-мегапіксельною матрицею, про яку я вже говорив. У нього покращений механізм автофокусування, два проміжні режими злиття пікселів до 50 і 12 Мп, у той час як попереднє покоління сенсора на 108 Мп мало тільки повну роздільну здатність, або 12 Мп.

Основні висновки зі зйомки S23 Ultra під час попереднього тестування:

  • Камера працює швидко навіть у режимі повної роздільної здатності
  • Добре справляється зі складним освітленням
  • У него на удивление хороший макрорежим
  • Перше враження, що датчик ISOCELL HP2 дозволяє витягти з 200 мегапікселів більше деталей, ніж це можливо з ISOCELL HP1.
  • Якість фотографій зі збільшенням х30 дуже хороша
  • Це, як і раніше, найкращий зум серед смартфонів

Однак мова все ж таки йдеться про успіхи в найекстремальніших режимах і додатках. Чим більше наша увага зосереджена на стандартних, повсякденних фотографіях, тим меншою буде різниця.

Батарея більшого розміру у менших моделях

Ємність акумулятора в S23 і S23+ збільшилася на 200 мАг, відповідно з 3700 до 3900 мАч і з 4500 до 4700 мАг. У моделі Ultra ємність незмінна – 5000 мАг. Зарядка також не змінилася, підтримуючи до 45 Вт у моделях Ultra та S23+ та 25 Вт у моделі S23 . Це також означає, що всупереч витокам швидкість бездротової зарядки не зменшилася з 15 Вт до 10 Вт і, як і раніше, підтримує 15 Вт. Тут варто наголосити, що китайські виробники пропонують значення навіть у кілька разів вище, ніж у Samsung.

Резюме

Серія S23 безперечно більше еволюція, ніж революція, і це нікого не повинно дивувати. Радикальні зміни означають величезні витрати та підвищений ризик. З іншого боку, це означає, що зміна телефону в кожному поколінні менш виправдана, ніж минулого, коли розвиток смартфонів був дуже динамічним.

Дисплеї, якість збирання, набори камер залишилися практично ідентичними, за винятком основної камери Ultra. Найбільшою універсальною зміною для нас у Європі є перехід на процесори Snapdragon . На другому місці будуть акумулятори більшої ємності у моделей S23 та S23+ та основна камера у S23 Ultra. Якщо хтось хотів записувати 8K-відео з легкістю 4K – з тією ж стабілізацією та плавністю, то серія S23 робить тут революцію. Однак, я не думаю, що це є ключовою проблемою для більшості користувачів.

Комплектація смартфона Samsung Galaxy S23 Ultra

Алгоритми камери дійсно були покращені, це видно за можливостями цифрового масштабування S23 Ultra, але тільки повний огляд дасть відповідь, наскільки це важливо у повсякденній фотографії. Жаль, що нова матриця основної камери зарезервована тільки для найдорожчих Ультра.

Безперечно, серія S23 залишається в авангарді найкращих Android-смартфонів на ринку. З точки зору оновлень та загальної довіри до виробника, це може бути навіть найкращий вибір. Подивимося, чи змінять щось у цьому питанні прем’єри цього року від інших виробників, які поки не в топі і тому можуть дозволити собі сміливіші ходи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.