Названо функція вашого Android для економії заряду батареї

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як довго смартфон може працювати без заряджання? Однозначної відповіді немає, проте все залежить від того, наскільки активно ви користуєтесь пристроєм. Так, тривалість роботи може бути від кількох годин до доби та більше. Трапляється, коли навіть максимального періоду буває недостатньо і потрібно ще довше протриматися до зарядки. Як? Є низка налаштувань, які дозволяють перейти на екстремальний режим економії.

Чудо-режим

Не поспішайте увімкнути цю опцію на своєму пристрої. По-перше, на різних смартфонах ця функція називається по-різному. «Екстремальне енергозбереження», «Ультраекономія енергії», тут варіантів багато і кожен виробник назвав її по-своєму. Вам потрібно зайти в розділ налаштувань батареї та її заряду. Там ви побачите, як ця опція називається у вас.

Знайшли? Тепер потрібно розуміти, що зміниться під час увімкнення цього режиму. Як тільки ви активуєте супер-мега-ультраекономію, на вашому пристрої зміниться ряд налаштувань:

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  • фоновий режим: частина програм взагалі призупиняться, а від інших не буде повідомлень;
  • значно зменшиться яскравість екрана;
  • продуктивність знизиться у примусовому порядку;
  • деякі програми стануть взагалі недоступні;
  • встановиться темна тема.

Це дозволяє вашому пристрою опрацювати автономно набагато довше, ніж ви очікували. Це допомагає, коли залишається дуже мало заряду батареї, а до можливості підключити пристрій до зарядки ще довго. Вмикаєте цей режим і, у разі потреби, у будь-який час повертаєте все до стандартних налаштувань.

Де шукати режим економії

Для того, щоб включити цей режим, не потрібно ніяких спеціальних знань, прав розробника і т.п. Просто витратити кілька хвилин у меню налаштувань.

Отже, щоб активувати режим енергозбереження:

  • заходите в «Настройки»;
  • перейдіть до розділу «Акумулятор/батарея», «Живлення та продуктивність» тощо.
  • знайдіть пункт, який виробник пристрою міг виділити для включення цього режиму: «Екстремальне енергозбереження» тощо.
  • увімкніть опцію.

Перед тим, як пристрій перейде в енергозберігаючий режим, на екрані з’явиться повідомлення про те, які параметри будуть застосовані. Читаєте, натискаєте «ОК» та виходите з налаштувань.

Як показує досвід, смартфон у такому режимі працює до 2 разів довше, ніж за стандартних налаштувань.

Звичайно, в такому режимі знаходитись завжди не завжди зручно. Тому, як тільки з’явиться можливість зарядити телефон, повертайтеся в налаштування та вимикайте цю опцію.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.