Чи варто купувати Samsung Galaxy S23 чи краще взяти минулу модель

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Новий рік останні кілька років для багатьох починається з анонсу нової лінійки Samsung Galaxy S-серії. Новий Galaxy S23 не сильно відрізняється від торішнього Galaxy S22, маючи багато тих же характеристик, які ми бачили раніше. Однак це непогано, оскільки Galaxy S22 досі залишається одним із найбільш збалансованих пристроїв. Samsung не довелося винаходити велосипеда, щоб продовжити історію успіху. Проте, телефони не ідентичні, і під час перегляду специфікацій можуть з’явитися деякі цікаві факти. Вони й змушують задуматися, який саме телефон краще купити.

Чи варто міняти Galaxy S22 на S23

S23 не сильно відрізняється від того, що зробило успішним S22, але він має кілька ключових оновлень, про які варто знати, якщо ви плануєте відмовитися від свого нинішнього S22.

Скільки коштує Samsung Galaxy S23

Хоча 800 доларів за базову версію в жодному разі не дешево, приємно бачити, що Galaxy S23 не отримав підвищення ціни, оскільки у телефону така сама стартова ціна, як і в попереднього покоління. Він також має самі варіанти сховища. Так вам належить вибрати між 128 ГБ або 256 ГБ. Хоча Galaxy S22 вже рік, у продажу часто зустрічається за досить привабливою ціною.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Чим телефони відрізняються один від одного зовні

Якщо у вас є Galaxy S22, S23 буде виглядати дуже знайомим для вас, так як дизайн і навіть розміри телефону залишаються майже такими ж, а різниця у висоті та ширині становить лише пару міліметрів. Одна велика відмінність, яку ви помітите, буде у виступі камери. Тепер немає того модуля, що з’їжджає на бічну грань. Натомість ми бачимо три об’єктиви, які стирчать безпосередньо з корпусу.

Чи легко зламати телефон

Відповідно до традиції, Samsung вирішила встановити новітнє скло Gorilla Glass на Galaxy S23, тому дисплей та задня панель телефону покриті Gorilla Glass Victus 2. Компанія Corning заявила, що її оновлене рішення може витримувати падіння з висоти до 1 метра на бетон і з 2 метрів на асфальт. Це означає, що теоретично S23 має бути трохи довговічнішим, ніж S22. Але скло залишається склом і його можна розбити за будь-якого невдалого падіння, а заяви не виробника не є гарантією, а лише фактом проходження тесту перед запуском у продаж. Хороша новина полягає в тому, що S23, як і раніше, так само захищений від пилу та води, як і його попередник, оскільки обидва телефони мають рейтинг IP68. Але тут вам гарантій також ніхто не дасть.

Який дисплей у новому Samsung Galaxy S23

Дисплей також не сильно змінився, порівняно з минулим роком. Ви, як і раніше, отримуєте 6,1-дюймовий дисплей FHD+ AMOLED відмінної якості з адаптивною частотою оновлення до 120 Гц. Приємно, завдяки діагоналі екрану телефон зберіг свій компактний розмір. Адаптивна частота означає, що вона падатиме, коли на екрані статичне зображення. Це дозволяє суттєво економити заряд батареї, не позбавляючи себе всіх принад плавного прокручування.

Зате дисплей новинки став яскравішим і тепер пропонує максимальну пікову яскравість 1750 ніт, що робить його значно помітнішим на сонці.

Нова камера та новий екран. Нехай вони і не дуже відрізняються від старих, але все одно приємно

Як часто потрібно заряджати телефон

У торішньому Galaxy S22 знаходиться акумулятор ємністю всього 3700 мАг. Додайте той факт, що телефон дуже потужний, і стає дуже легко пояснити, чому телефон іноді не дотягує до кінця дня. Galaxy S23 оснащений батареєю трохи більшої ємності – 3900 мАг, так що, сподіваюся, це має трохи полегшити роботу з пристроєм.

Зате Galaxy S23, як і раніше, має ті ж обмеження на швидкість зарядки, що і в минулому році, а це означає, що він може отримати тільки до 25 Вт потужності при зарядці за допомогою проводу і до 15 Вт при зарядці без проводів. Це максимум для універсального Qi стандарту. Більше можуть дозволити лише пропрієтарні стандарти, які, втім, іноді мають зворотну сумісність із QI, але з обмеженням потужності.

Як знімає Galaxy S23

Galaxy S23 не виводить камеру смартфона на принципово новий рівень, пропонуючи той самий набір модулів, який ми бачили на S22 минулого року.

50 Мп основна камера повинна забезпечувати відмінні результати у більшості умов освітлення. Вона також має досить високу якість, щоб фотографії можна нормально обробляти. 12 Мп надширококутна камера на обох телефонах підійде для колективних знімків, але деталі починають розвалюватися, коли ви збільшуєте масштаб. Третій модуль – 10 Мп телевізор – пропонує 3-кратний оптичний зум, як торік, і цифровий зум до 30-кратного.

Камера продовжує залишатися сильною стороною Samsung.

Зйомка відео в Galaxy S23 трохи краща, ніж торік. Тепер можна знімати 8K зі швидкістю 30 кадрів за секунду замість 24, які може забезпечити S22. На більш скромному дозволі ви отримаєте ту ж продуктивність, що й минулого року. Відео 4K зі швидкістю 60 кадрів за секунду, відео 1080p зі швидкістю 120 кадрів за секунду та Super Slow-Mo до 960 кадрів за секунду (при роздільній здатності 720p).

Фронталка теж стала кращою і отримала дозвіл 12 Мп проти 10 Мп у минулорічній моделі. Але навряд чи ви помітите таку зміну.

Операційна система та час оновлення

Samsung ніколи не відмовляється від того, щоб дати своїм флагманським телефонам стільки потужності, скільки взагалі можливо зараз, і цей рік не став винятком. Новий Snapdragon 8 Gen 2 потужніший, ніж Gen 1, на якому працює Galaxy S22. Однак я маю сумніви, що більшість людей зможуть помітити велику різницю. Навіть у вимогливих іграх ”старий” процесор працюватиме чудово ще багато років. Оновлення чіпсету рік у рік, як правило, мінімальні. Тому гнатися за його можливостями точно не варто.

Як і минулого року, найновіша версія One UI від Samsung стане основою для роботи. Тому покупці новинки отримають One UI 5.1 (на Android 13) із коробки. S22 був запущений з Android 12, але з того часу був оновлений до Android 13 і One UI 5.0, хоча очікується, що 5.1 з’явиться в лінійці S22 у майбутньому.

Крім того, Samsung, як і раніше, лідирує у сфері підтримки програмного забезпечення, обіцяючи чотири основні оновлення ОС та п’ять років оновлень безпеки для своїх флагманських телефонів. У результаті S22 отримуватиме оновлення до Android 16, тоді як новий S23 отримає навіть Android 17. Але обидва телефони прослужать вам довго. Якби вони оновлювалися по два роки, я б точно сказав, що треба брати новий телефон, а три (решта) або чотири роки оновлень — не так важливо.

Чи варто купувати Samsung Galaxy S23

Якщо коротко, то, як завжди, немає. Якщо ви задоволені своїм нинішнім S22, ви не помітите жодних значних покращень, які отримав S23. Акумулятор трохи більшого розміру — це добре, а модернізований чіпсет завжди буде кращим за минулорічний, але для більшості людей різниця у повсякденному використанні буде мінімальною.

Проте, якщо у вас Samsung серії ”Galaxy S” 3-4-річної давності чи будь-якої іншої із середньої цінової категорії і ви хочете оновитись — S23 буде відмінним вибором. З іншого боку, якщо вдасться знайти S22 з гарною знижкою, це теж буде апарат, який прослужить вам вірою та правдою не один рік. Так що обидва можна розглядати до покупки, але S23 не так сильно відрізняється від S22.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.