Samsung пояснила відсутність супутникового зв’язку у нових флагманах

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нові флагманські смартфони Galaxy S23, S23+ і S23 Ultra від Samsung отримали топові характеристики, але в них немає новомодної функції — супутникового зв’язку, як останніх iPhone або HUAWEI Mate 50. Глава мобільного підрозділу південнокорейської компанії пояснив, чому вони не стали впроваджувати цю технологію.

В інтерв’ю з виданням CNET глава Samsung Mobile Experience Business Те Мун Ро визнав інтерес до технології супутникового зв’язку. Він вважає, що функція допомагає людям спілкуватися в надзвичайних ситуаціях, але при цьому можливості супутникового зв’язку все ще занадто обмежені, тому про масове впровадження говорити поки що зарано.

Супутниковий зв’язок не є остаточним чи універсальним рішенням для забезпечення спокою серед користувачів. Коли буде правильний час, інфраструктура та технології, то, звичайно, ми активно розглядатимемо можливість застосування цієї функції», — заявив глава мобільного підрозділу Samsung.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Представник компанії зазначив, що замість супутникового зв’язку вони реалізували у нових смартфонах інші рішення “для забезпечення душевного спокою користувачів”. Мова про вдосконалені датчики та розширене покриття 5G.

У той же час, технологія супутникового зв’язку вже працює в iPhone 14-ї серії, і вже відомо про кілька випадків, коли вона дійсно допомогла врятувати життя людей. Крім того, нещодавно Qualcomm анонсувала власну відповідь у вигляді спеціального чіпа Snapdragon Satellite, який дозволить використовувати супутниковий зв’язок не тільки в екстрених випадках, а й для надсилання звичайних повідомлень. Перші пристрої із цим чіпом мають з’явитися у другій половині цього року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.