Смартфони

Samsung Galaxy S23 проти Google Pixel 7 — порівнюємо два найкращі телефони на Android

Share

Samsung та Google випускають одні з найкращих телефонів на Android щороку. Цей дует не боїться розширювати межі операційної системи та значною мірою підштовхують інших з кожним роком покращувати телефони. Google Pixel 7 був запущений за кілька місяців до Galaxy S23, але нехай це вас не збиває з пантелику, адже обидва пристрої красиво оформлені та оснащені безліччю функцій. Вибрати найкращий смартфон із двох кожен має для себе сам. Ми ж наведемо об’єктивне порівняння та поділимося своєю думкою про новинки. Хоча по-справжньому новий телефон тільки Galaxy S23.

Скільки коштують Galaxy S23 та Pixel 7

І Samsung Galaxy S23, і Google Pixel 7 широко доступні по всьому світу, але лише Galaxy S23 офіційно оступний в Україні. У світі Samsung Galaxy S23 оцінюється в 800 доларів за модель на 128 ГБ та 850 доларів за модель на 256 ГБ. Google Pixel 7 коштує 599 доларів за версію на 128 ГБ та 699 ​​доларів за версію на 256 ГБ.

Найкрасивіший телефон

В останні роки Samsung у своїй лінійці Galaxy пропонувала скоріше еволюційні, ніж революційні покращення. Galaxy S23 продовжує цю тенденцію. У передній частині пристрою переважає дисплей, за винятком дуже тонких рамок та селфі-камери в отворі. Galaxy S23 покритий склом Gorilla Glass Victus 2 та надміцним алюмінієм, тому вам не потрібно надто турбуватися про його довговічність. Задня частина пласка і чиста, за винятком трьох об’єктивів, що виступають камери, які цього разу не об’єднані в один модуль. Гойдалка та кнопка живлення знаходяться на правій стороні пристрою.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Pixel 7 відрізняється більш різким дизайном , порівняно з Galaxy S23. Дисплей покриває більшу частину передньої панелі, але Pixel 7 має невелике підборіддя вздовж нижньої панелі. Натомість камера також знаходиться в отворі. Якщо перевернути пристрій, дизайн стане унікальним. Починаючи з Pixel 6, Google впровадила у свої конструкції матову алюмінієву горизонтальну планку для камери, і ця планка творить дива, забезпечуючи стійкість вашого пристрою на плоскій поверхні. Покритий склом Gorilla Glass Victus та алюмінієм Pixel 7 також має гойдалку регулювання гучності та кнопку живлення на правій стороні.

Такий варіант оформлення виглядає свіжим на тлі попередніх двох моделей.

Galaxy S23 має розміри 146,3 на 70,9 на 7,6 мм і важить 168 р. Pixel 7 трохи більший і важчий: 155,6 на 73,2 на 8,7 мм і 197 р. Обидва пристрої мають рейтинг IP 68 Що стосується кольору, то Galaxy S23 випускається у фантомно-чорному, кремовому, зеленому та лавандовому кольорах. Pixel 7 доступний у кольорах лемонграсу, снігу та обсидіану.

Який екран краще

Що стосується дисплеїв, то Samsung та Google пропонують дуже схожі характеристики. Galaxy S23 може похвалитися 6,1-дюймовим дисплеєм AMOLED з роздільною здатністю FHD+ (2340 x 1080), щільністю 425 пікселів на дюйм і співвідношенням сторін 19,5:9. Його дисплей має адаптивну частоту оновлення 120 Гц і високу яскравість 1750 нит.

Pixel 7 оснащений 6,3-дюймовим OLED-дисплеєм FHD+ (2400 x 1080) із щільністю 416 пікселів на дюйм та співвідношенням сторін 20:9. Але максимальна частота оновлення тут лише 90 Гц, а яскравість лише 1400 нит. Втім, останнє можна побачити лише на яскравому сонці при прямому порівнянні.

Pixel 7 поступається S23 “на папері”. Але в нього все одно чудовий екран.

Обидва пристрої мають вбудовані в екран датчики відбитків пальців. Samsung використовує ультразвуковий, а Google оптичний. Google хоч і оптимізувала свій датчик, але він працює все одно трохи повільніше за рішення від Samsung.

Який телефон працює швидше

Samsung використовує найновіший і найкращий чіпсет Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 з деякими додатковими налаштуваннями, зробленими Samsung. Він поставляється з 8 ГБ оперативної пам’яті та 128 ГБ або 256 ГБ пам’яті. Цікаво, що всі телефони, незалежно від ринку, працюватимуть саме на Snapdragon 8 Gen 2 – Exynos у цьому гуді S-серія не отримає.

Pixel 7 використовує власний чіпсет Google Tensor G2 у поєднанні з 8 ГБ оперативної пам’яті. Він поставляється з об’ємом пам’яті 128 Гб або 256 Гб. Тут є переваги. Нехай цей процесор не має стільки грубої сили, зате він відмінно оптимізований під єдиний смартфон, для якого випускається.

Порівняння камер Samsung та Google

Galaxy S23 має дуже потужну потрійну камеру, що складається з 50 Мп основного об’єктиву з апертурою f/1,8, 12 Мп надширококутного об’єктиву з апертурою f/2,2 та 10 Мп об’єктиву з апертурою f/2,4. Він може записувати 8K зі швидкістю 30 кадрів за секунду, 4K зі швидкістю 60 кадрів за секунду і 1080p зі швидкістю 120 кадрів за секунду. Попереду ви отримуєте 12 Мп ширококутний об’єктив для селфі з апертурою f/2.2, здатний записувати 4K зі швидкістю 60 кадрів за секунду.

Незважаючи на ретро-дизайн камери Pixel 7, знімає вона чи не краще за інших на ринку.

Google запакувала в Pixel 7 камеру на 50 Мп основним об’єктивом з апертурою f/1,85 і 12 Мп надшириком з апертурою f/2,2. Він може записувати відео 4K та 1080p зі швидкістю до 60 кадрів за секунду. Фронтальна камера оснащена 10,8 Мп сенсором з апертурою f/2,2 і здатна записувати відео у форматі 4K і 1080p зі швидкістю до 60 кадрів в секунду.

Обидва пристрої пропонують чудові камери. Потрійна камера Galaxy S23 на папері виглядає краще, ніж подвійна камера Pixel 7, але в реальних умовах вони вас повністю влаштують. Програмна обробка Google завжди виділялася на тлі інших і могла витягувати навіть із морально застарілого трирічного сенсора фантастичні знімки.

Смартфони для Android 13

Samsung Galaxy S23 отримав Android 13 з коробки з вбудованим інтерфейсом Samsung One UI 5.1. Програмне забезпечення Samsung свого часу викликало чимало суперечок, але тепер це один із найефективніших скінів для Android. Samsung має тенденцію включати функції у свій One UI до того, як Android офіційно прийме їх. Крім того, Samsung пропонує найкраще в галузі чотирирічне оновлення програмного забезпечення ОС Android та п’ять років виправлення критичних помилок.

Pixel 7 працює під керуванням Android 13 і відмінно оптимізований для використання чіпа Tensor G2 та Android загалом. Google робить велику ставку на ШІ, обробка якого багато в чому проводиться всередині телефону і є буквально в усіх куточках операційної системи. Ви могли б подумати, що Pixel 7 запропонує найкращу підтримку програмного забезпечення, оскільки його робить Google, яка і створює Android, але ви помилитеся. На жаль, Google пропонує лише три роки оновлення ОС та п’ять років критичних оновлень. Натомість Pixel отримує новий Android, у перший день і включений до програми бета-тестування, а власникам Samsung доводиться чекати кілька місяців.

Який телефон треба рідше заряджати

Жоден із пристроїв не вражає своїм часом автономної роботи. Samsung Galaxy S23 має акумулятор ємністю 3900 мАг, якого має вистачити цілий день помірного використання. Він підтримує швидке заряджання потужністю 25 Вт і бездротове заряджання потужністю 15 Вт. У Samsung навіть є зворотна бездротова зарядка під назвою Wireless PowerShare. Ви можете заряджати інший пристрій від задньої панелі пристрою Galaxy. Щоправда, втрати будуть такими, що краще користуватися цим лише в крайньому випадку або, скажімо, для підзарядки навушників, коли вони несподівано сядуть.

Pixel 7 має більш ємну батарею на 4355 мАг, яка підтримує швидке заряджання потужністю 30 Вт через порт USB-C або бездротове заряджання потужністю 20 Вт. Pixel 7 має працювати довше і навіть у активному режимі витримувати день. Втім, велика автономність ніколи не була сильною стороною Samsung. Досить, як швидко сідають складні моделі бренду.

Що купити – Pixel 7 або Galaxy S23

Обидва телефони чудові і є одними з найкращих на Android, які ви можете отримати. Samsung Galaxy S23 – це повний пакет. Він пропонує швидкий процесор Snapdragon 8 Gen 2, гарний дисплей, відмінні камери та роки підтримки. Однак він трохи страждає з точки зору часу автономної роботи і коштує дорожче за опонента. Якщо вам подобається грати в найновіші та найкращі ігри з найвищими налаштуваннями, вам слід не поскупитися саме на Galaxy S23.

Google Pixel 7 пропонує потужний чіп Tensor G2, відмінний дисплей, шикарні камери та пристойний час автономної роботи. Але він надає трохи менше оновлень програмного забезпечення, ніж Galaxy S23, і загальний дизайн може здатися трохи застарілим спереду та надто сміливим ззаду. Хоча особисто мені його неформатність та впізнаваність подобаються. Тим не менш, обидва телефони прекрасні і служать різним цілям.

Samsung Galaxy S23 призначений для безкомпромісних людей, які хочуть отримати найкращий пристрій із усіма новітніми функціями, не думаючи про те, скільки коштує його телефон. При цьому він пропонує досить рідкісний компактний формат. Google Pixel 7 коштує дешевше майже на 10 000 гривень за курсом і призначений практично для всіх інших, і його просто не можна ігнорувати через поєднання характеристик/ціни/якості. Обидва телефони хороші – вибирайте будь-хто. Але тепер ви знаєте, на що звернути увагу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

Опублікував
Лужна Софія
  • Останні записи

    Компанія Huawei зіткнулася з новими обмеженнями США

    Міністерство торгівлі США оголосило про подальше посилення експортних обмежень для китайського технологічного гіганта Huawei. Цей…

    14.05.2024

    Навіщо виробники клеять захисні плівки на скло смартфонів

    Виробники зазвичай не обмежуються захисним склом, що прикриває екран смартфона, і клеять на них ще…

    14.05.2024

    Названо головну причину терміново оновити iPhone до iOS 17.5

    Вчора відбувся реліз iOS 17.5 для користувачів сумісних моделей iPhone. Це одне з останніх оновлень…

    14.05.2024

    Apple розкрила таємницю, чому компанія не випускає MacBook із сенсорним екраном

    Нещодавно вийшли перші огляди iPad Pro і в них приділяється багато уваги новим дисплеям OLED,…

    14.05.2024

    Чи є в iPad Air (2024) дисплей із частотою 120 Гц

    На заході Let Loose компанія Apple анонсувала дві нові моделі iPad Air, одна з яких…

    14.05.2024

    Google урізала флагманський чіп Tensor G3 у недорогому Pixel 8a

    Новий смартфон Google Pixel 8a, хоч і базується на тій же платформі Tensor G3, що…

    14.05.2024