Найкращі телефони 2023 року: Galaxy S23, iPhone 15 та OnePlus 11

Якщо вірити всім чуткам та витокам, Apple, Samsung, Google та OnePlus дадуть нам багато цікавого цього року.

Samsung та OnePlus будуть одними з перших, хто випустить нові телефони. Очікується, що Samsung представить Galaxy S23 1 лютого, а OnePlus 11 5G буде запущено в усьому світі 7 лютого.

Хоча важко точно передбачити, що чекає на індустрію смартфонів у 2023 році, можна зробити деякі обґрунтовані припущення, тому що багато компаній щороку дотримуються однієї і тієї ж процедури запуску. Наприклад, очікується, що лінійка iPhone 15 з’явиться у вересні, можливо, вперше із зарядкою USB-C. Galaxy S23 Ultra може мати новий 200-мегапіксельний датчик камери Samsung.

Такі запуски відбудуться після того, як смартфони зроблять тонкі, але важливі кроки вперед у 2022 році. Наприклад, iPhone 14 отримав супутниковий зв’язок для надзвичайних ситуацій та виявлення автомобільних аварій, у той час як Google знайшов більше способів використовувати свій спеціальний чіп Tensor у Pixel 7 та 7 Pro. Тим часом Samsung оновила свою флагманську лінійку Galaxy S та оновила камеру.

Ось нові телефони, які ми, ймовірно, побачимо у 2023 році, виходячи з попередніх циклів запуску, чуток та звітів.

Модельний ряд Apple iPhone 15

Нове сімейство iPhone від Apple зазвичай випускається у вересні, і ми не маємо підстав вважати, що 2023 рік буде іншим. Прийняття зарядки USB-C – одна з найбільших змін, які ми очікуємо побачити в iPhone наступного покоління від Apple.

Європейський Союз нещодавно ухвалив, що до 2024 року все нові телефони, що продаються в регіоні, повинні підтримувати зарядку USB-C. Apple заявила, що дотримуватиметься цих правил, але не уточнила, чи означає це, що ми побачимо перехід на USB-C, починаючи з 2023 року. Також не підтверджено, чи буде iPhone з USB-C випущений у всьому світі, чи він залишиться виключно європейською моделлю.

В іншому випадку ми, ймовірно, побачимо звичайні зміни, такі як деякі оновлення камери та новий процесор. Аналітик TF International Securities Мінґ-Чі Куо, який відомий тим, що робить досить точні прогнози про майбутні продукти Apple, написав у Твіттері, що Apple може зробити більше, щоб відрізнити iPhone 15 Pro від звичайного iPhone 15.

Він уже зробив крок у цьому напрямку з поколінням iPhone 14, зберігши такі функції, як Dynamic Island та новий процесор A16 Bionic, ексклюзивні для лінійки Pro. Однак, за словами Куо, цікавіша ідея про те, що Apple може ще більше відрізнити великий iPhone 15 Pro Max від меншого iPhone 15 Pro.

OnePlus 11 5G

OnePlus 11 5G вже доступний у Китаї, але новий телефон буде запущений у всьому світі 7 лютого. Судячи з того, що ми дізналися з веб-сайту OnePlus China, новий телефон матиме 6,7-дюймовий OLED-екран із частотою оновлення 120 Гц, Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 і швидку зарядку на 100 Вт. Це крок вперед у порівнянні з швидкою зарядкою потужністю 80 Вт, яку OnePlus пропонував на торішньому пристрої, хоча ці швидкості були обмежені 65 Вт на моделі для США.

OnePlus 11 5G також матиме 50-мегапіксельну основну камеру, 48-мегапіксельну надширококутну камеру та 32-мегапіксельну телеоб’єктив. Це узгоджується з попередніми специфікаціями відомого лідера Стіва Хеммерстоффера, які були опубліковані у блозі GadgetGang.

Для компанії, яка зарекомендувала себе як “вбивця флагманів”, ціни OnePlus на кілька дюймів наблизилися до цін конкурентів, яких вона прагне підірвати останніми роками. Тим не менш, OnePlus, як і раніше, має репутацію продавця пристроїв за розумною ціною, які мають безліч високоякісних функцій, таких як надшвидка зарядка.

OnePlus 10 Pro був дуже близьким до того, щоб стати чудовим конкурентом iPhone, як написав мій колега Ендрю Ланксон, коли робив огляд пристрою. Але камера, що трохи розчаровує, і обмеження, такі як відсутність 80-ватної зарядки в США, не дозволили їй стати настільки чудовою, наскільки вона могла б бути. Сподіваємося, що OnePlus врахує цю критику у своєму пристрої наступного покоління.

Модельний ряд Samsung Galaxy S23

Судячи з чуток, Samsung Galaxy S23 може принести деякі чудові оновлення камери та дизайну – дві області, які традиційно були у центрі уваги південнокорейського технологічного гіганта.

За чутками, Galaxy S23 Ultra може включати 200-мегапіксельну основну камеру. У середині січня Samsung анонсувала новий датчик зображення, здатний робити 200-мегапіксельні фотографії, що викликало нові чутки про те, що він з’явиться у Galaxy S23 Ultra. На папері це звучить як величезний стрибок у порівнянні зі 108-мегапіксельним основним датчиком Galaxy S22 Ultra.

Samsung також може дати звичайним Galaxy S23 та S23 Plus змінений дизайн, який більше відповідає дизайну моделі Ultra. Зображення від надійного лідера Hemmerstoffer припускають, що Samsung усуне виступ камери з S23 і S23 Plus, замінивши його лінзами, як у Galaxy S22 Ultra. Зображення були опубліковані в технічних блогах Digit та Smartprix у партнерстві з Hemmerstoffer.

Хоча ми точно не знаємо, чого очікувати з точки зору продуктивності, Samsung зазвичай встановлює найновіший мобільний чіп Qualcomm у нові версії своїх телефонів, які випускаються у США та деяких інших ринках. Це означає, що ми, мабуть, побачимо Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 у наступному телефоні Samsung Galaxy. Новий чіп пропонує більш високу енергоефективність, трасування променів для покращення естетики в мобільних іграх та оновлений штучний інтелект, який може краще відокремити вас від вашого фону Zoom, серед інших покращень. Аналітик Куо навіть вважає, що Samsung може відмовитись від власних процесорів Exynos і покладатися виключно на Qualcomm для Galaxy S23.

Камери смартфонів вже стали настільки досконалими, що цікаво подивитися, чи справді 200-мегапіксельний сенсор має якесь важливе значення. У будь-якому випадку, буде цікаво подивитися, як Samsung просуне можливості камери в лінійці S23, враховуючи конкуренцію, що зросла, з боку серії Google Pixel в останні роки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я