Який iPhone купити у 2023 році

Минулого року Apple дуже сильно роздмухала лінійку своїх смартфонів. Прямо зараз вибрати ви можете з наступних моделей: iPhone SE, iPhone 12 mini, iPhone 12, iPhone 13 mini, iPhone 13, iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro та iPhone 14 Pro Max. Дев’ять різних моделей, що відрізняються ціною, але не можливостями. У кожній із них все плюс-мінус однаково, за рідкісним винятком у вигляді останніх прохань, які за рахунок відсутності чубчика дають інший досвід використання. То який iPhone з усіх цих вибрати?

Прямо зараз ви можете знайти iPhone 13 за ціною 31 999 гривень за модель зі 128 ГБ пам’яті на борту. Це не так багато, але багатьом буде достатньо для комфортного використання смартфона. Розповідаємо, чому iPhone 13 – найкращий Айфон у 2023 році.

Який айфон не варто купувати

Насамперед хочеться пояснити, чому я не розглядаю для покупки деякі моделі в принципі. Зокрема це iPhone SE, iPhone 12 mini та iPhone 13 mini, хоча їх можна взяти за цілком приємні гроші. Я вважаю, що в 2023 році діагональ екрана менше 6,1 дюйми просто незручна. Так, є користувачі, які досі володіють маленькими айфонами, але підійдуть вони лише для дзвінків. Комфортно переписуватись у месенджерах, соціальних мережах та дивитися різні відео та картинки з такого екрану буде просто незручно.

При цьому iPhone 14 Pro і iPhone 14 Pro Max, хоч і пропонують покупцям абсолютно новий досвід використання, занадто дорогі. Не кожен готовий витратити на смартфон, хоч і на довгий термін, таку суму. При цьому iPhone 14 Plus деяким не підійде через свій розмір. Та й проблеми, які у ньому є, не дозволяють спокійно порадити цей апарат. У результаті залишається вибір між iPhone 12, iPhone 13 та iPhone 14.

З огляду на повну відсутність різниці між iPhone 14 та iPhone 13 сенсу переплачувати за новинку взагалі ніякого немає. Ви навіть навряд чи зможете відрізнити, який смартфон перед вами. Це треба досконало знати всі відтінки корпусів та інші відмінні риси. Тому розглядати iPhone 14 я теж не бачу жодного сенсу.

Экран в iPhone 13

Залишаються iPhone 12 та iPhone 13, відмінностей у яких дещо більше. При цьому базова версія iPhone 12 оснащена 64 ГБ вбудованої пам’яті, а iPhone 13 – 128 ГБ. 64 ГБ у 2023 році, як на мене, критично мало, тому розглядатимемо для покупки версію iPhone 12 на 128 ГБ. У смартфонів абсолютно однакові габарити, окрім ваги. iPhone 13 важче на 10 грам, але без прямого порівняння ви навіть не помітите, що така різниця має місце.

Ось так змінився виріз у iPhone 13.

З цього виходить і однакова діагональ екрану – 6,1 дюйма. Однак перша відмінність на користь “тринашки” криється якраз у ньому. Саме в цій моделі Apple почала поступово зменшувати виріз. У iPhone 13 він менший, і це видно навіть неозброєним поглядом. Тому він вже виглядає трохи свіжішим. В обох смартфонах немає Always On Display, ні високої частоти оновлення. Тому можна говорити, що в іншому дисплеї є повністю ідентичними.

Процессор в iPhone 13

Другою важливою перевагою iPhone 13 стає процесор. У нього встановлений Apple A15 Bionic , який видає більшу продуктивність, ніж Apple A14 Bionic в iPhone 12.

Як бачите, за всіма параметрами є приріст. Звичайно, віртуальні тести не завжди показові, але в житті це буде виглядати так, що iPhone 13 буде в будь-якій операції трохи швидше за свого попередника. А найголовніше, що запас продуктивності у нього буде більшим, і вистачить його на більш тривалий термін, ніж iPhone 12.

Час роботи iPhone 13

Спеціально для продуктивності Apple змогла встановити в iPhone 13 більший акумулятор . У “тирандці” він 3227 мАг, а в iPhone 12 – всього 2815 мАг.

Як ви можете помітити, різниця є і в деяких аспектах вона серйозна. Тільки за рахунок часу автономної роботи варто звернути увагу саме на iPhone 13. По камерах цих пристроїв повний паритет. За винятком їхнього розташування на задній панелі. Але як знімки це ніяк не відбивається.

Ціна на iPhone 13

Ну а тепер про найцікавіше і для когось найважливіше — про ціни. iPhone 12 на 128 ГБ можна придбати зараз за 30 000 гривень. Купити iPhone 13 у такій же комплектації вийде за 32 000 гривень. Тобто за досить серйозні відмінності на користь тринашки переплата 2 000 гривень. З урахуванням того, що версію на 64 ГБ ми не розглядаємо, то й сенсу за практично повної рівності ціни купувати iPhone 12 немає ніякого.

Саме iPhone 13 за всіма параметрами є найоптимальнішою моделлю iPhone у 2023 році та його я раджу для покупки всім. Тут немає переплати за новинку, яка нічим не відрізняється від попереднього покоління, або нечуваної ціни. Та й виглядає iPhone 13 свіжо та сучасно. Тому якщо ви все ще думаєте про те, який Айфон купити в 2023 році, можете сміливо замовити iPhone 13 і не паритися.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я