Названо 6 причин купити Google Pixel 6a та 4 причини цього не робити

Можна легко перерахувати безліч причин, з яких Google Pixel 6a багато користувачів і журналістів вважають кращим телефоном 2022 року з середньої цінової категорії. Навіть його ціна є одним із важливих факторів, які допомагають йому виділитися серед інших телефонів на Android. У нього чудове програмне забезпечення та камера, а цього вже достатньо для того, щоб вважатися успішним телефоном. Просто немає іншого смартфона в цьому ціновому діапазоні, який міг би претендувати на кращі фотографії, ніж Pixel 6a, або надавати оновлень Android в перший день. Але є й недоліки. Давайте зважимо їх, щоб зрозуміти, чи варто купувати його.

Чи такий гарний Google Pixel 6a

Хоча я вважав за краще для постійного використання абсолютно протилежний телефон, а саме Huawei Mate 50 Pro, в якому немає повноцінного Google Play, але є чудова камера, Pixel 6а я все одно вважаю чудовим апаратом. Давайте почнемо з його переваг, а потім перейдемо до недоліків.

Причини купити найдешевший Google Pixel

Компактний телефон на Android

Що більше, то краще — зазвичай це було нормою для екранів смартфонів. Але з його компактним 6,1-дюймовим екраном Pixel 6a почувається якнайкраще. Розмір чудово вписується між двома крайнощами – iPhone 13 Mini та Samsung Galaxy S22 Ultra. Що особливо дивно, так це те, наскільки вузький Pixel. Навіть під час використання однією рукою можна легко дістатися до іншої сторони телефону, не згинаючи пальці.

А для опускання шторки повідомлень є зручне подвійне натискання на жест “назад”. Для тих, хто не дивиться багато відео чи телешоу на своєму телефоні, Pixel 6a ідеально підходить.

Хороший стереозвук

Стереодинаміки Pixel 6a звучать краще, ніж будь-який інший телефон у своєму класі. Вони досить гучні, звучать повніше, а бас не затьмарює інші звуки. Що ще важливіше, динаміки не тріщать на повній гучності, а стереовиход збалансований між нижнім та верхнім динаміками. Звичайно, ви можете знайти кращу пару на більш дорогих телефонах, але Pixel 6a перевершує всі інші у своєму класі .

Програми у фоновому режимі

Є два види смартфонів. Ті, які є нормальними, та інші, які агресивно продовжують вбивати програми, іноді навіть гальмуючи отримання важливих повідомлень. Pixel 6a відноситься до першої категорії.

Майже ніхто з користувачів не скаржиться на проблеми зі своєчасною доставкою повідомлень, а телефон не намагається вбити програми, як тільки вони переходять у фоновий режим. Об’єм оперативної пам’яті 6 ГБ на Pixel 6a менше, ніж у багатьох телефонів Android середнього класу, але з такою оптимізацією цього більш ніж достатньо.

Швидкий та плавний телефон

Pixel 6a дуже непоганий при повсякденному використанні. Він пропонує швидке перемикання між програмами, їх відкриття та закриття, а анімація працює без збоїв. При звичайному використанні багато хто навіть не помічає, що у нього немає частоти оновлення 120 Гц – тут всього 60 Гц. Pixel 6a не сильно відрізняється від телефону з екраном із вищою частотою оновлення, за винятком швидкого прокручування.

Телефон, який сам навчається

Магія програмного забезпечення Google, про яку ми часто говоримо, частково полягає у здатності операційної системи вчитися та адаптуватися до вашого шаблону використання. Pixel 6a — чудовий приклад. Наприклад, телефон може отримати уроки з типового використання та відповідним чином відрегулювати витрату заряду батареї, щоб максимально використовувати доступну потужність. І ці функції від Google роблять телефони Pixel ще бажанішими.

Телефон з гарним вібро

Зазвичай я не звертаю особливої ​​уваги на вібраційний двигун, тому що він завжди досить поганий на телефонах середнього класу. Але тут клацання дуже добрі і помітили це буквально всі користувачі цього телефону. Тактильна віддача чудово справляється зі своїми завданнями.

Чому не потрібно купувати Google Pixel 6a

А тепер поговоримо про недоліки, адже їх теж вистачає. Хоча їх наведено менше, ніж переваг, але їх співвідношення говорить про те, що цей телефон має більше переваг, ніж недоліків.

Дисплей Pixel 6a недостатньо яскравий

Дисплей Pixel 6a недостатньо яскравий, і це факт. Перебуваючи на сонці, завжди хочеться збільшити яскравість, навіть коли вона вже на максимумі. Це стосується навіть використання у приміщенні. Більшість користувачів постійно тримає яскравість на рівні 70% або вище, що зовсім не мало.

Враховуючи те, що інші бренди, такі як Samsung та OnePlus, роблять зі своїми OLED-екранами у тій же ціновій категорії, нам залишається бажати більшого від Pixel 6a. Сподіватимемося, що майбутній Pixel 7a виправить деякі з цих недоліків.

Дуже тендітний телефон

Багато користувачів скаржаться, що на корпусі телефону перші подряпини з’являються вже першого дня використання. В основному це стосується задньої пластикової стінки, але і спереду подряпини теж з’являються. Втім, якщо ви користуєтесь чохлами та плівками, то це не така велика проблема. Але не вважати це недоліком не можна.

Наприклад, у класичному тесті на міцність JerryRigEverything ми дізналися, що культовий задній козирок Pixel 6a виготовлений із пластику, а склом покриті лише лінзи камери. Через це через деякий час корпус виглядає досить сумнівно. Особливо, якщо ви загалом не бережете свій смартфон.

Повільна зарядка телефону

Про Google Pixel 6a компанія говорила, що має швидку зарядку. Але хіба можна назвати швидкою зарядкою процес, коли це триває дві години? Зараз є моделі, які пропонують зарядку потужністю 150 Вт і повністю заряджаються за половину часу, який потрібний Pixel для переходу з 80% до 100%.

Хоча зарядка 150 Вт, безумовно, є новинкою, більшість телефонів у тому ж сегменті, що і Pixel 6a, поставляються із зарядкою не менше 30 Вт, а багато хто досягає 65 Вт. Навіть в області стандартної зарядки PD Google могла б вибрати вищу потужність або новий стандарт PPS для кращої швидкості заряджання, але на жаль…

Проблеми зі зв’язком

У iPhone 4 були проблеми, коли його тримали неправильно, рука перекривала антену і якість зв’язку падала або зв’язок взагалі губилася. Тоді це було новинкою, і ми пройшли цей етап. Але в 2022 році те ж саме багато користувачів говорять про свої Google Pixel 6a. Коли закривають верхню частину телефону рукою, сигнал Wi-Fi (5 ГГц) падає на одну смужку. Він повертається, щойно змінюється становище рук. Це відбувається, навіть якщо телефон знаходиться за кілька метрів від маршрутизатора.

Навіть сила стільникової мережі іноді буває нижчою, ніж на деяких інших пристроях. У місті це не велика проблема, але за містом часто можна залишитися без зв’язку. Втім, на це скаржаться не всі, а деякі користувачі. Можливо, це шлюб чи особливості їхнього використання.

Купувати цей телефон чи ні, вирішувати вам, але за сумою достоїнств і недоліків він однозначно заслуговує на увагу і є чудовим телефоном, якщо вас не лякають його недоліки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я