Топ-5 порад, як зробити так, щоб ваш Android-телефон знову став як новий

Ніколи не пізно розпочати генеральне прибирання вашого Android смартфона.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ваш телефон Android подібний до вашого автомобіля: він вимагає регулярного обслуговування, щоб ви змогли виявити будь-які серйозні проблеми, запобігти проблемам у майбутньому і підтримувати його в робочому стані.

Для початку ви можете добре почистити телефон зовні, тому що ви, мабуть, щодня підносите його близько до обличчя. Пил, бруд та сміття можуть швидко накопичуватися в зарядних портах і динаміках, і це не тільки погано для вашої гігієни, але також може скоротити термін служби вашого телефону.

Але найважливіша робота з обслуговування знаходиться під капотом, і вона включає зміну налаштувань телефону, до яких ви, можливо, ніколи раніше не торкалися.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Видаліть усі програми, які не використовуються.

Витратьте кілька хвилин, щоб переглянути домашній екран або панель програм і видалити всі без винятку програми, які ви більше не використовуєте. Ці програми не тільки займають дороге місце в сховищі, але й потенційно мають доступ до особистої інформації або дозволів, які ви затвердили при першому запуску програми.

Ви також можете видалити програми за допомогою Play Store.

Видаліть старі файли, щоб звільнити сховище.

Після видалення всіх старих програм звільніть більше пам’яті, переглядаючи файли, збережені на телефоні Android. Занадто легко забути про всі файли, які ви випадково завантажили, наприклад, про меню їжі на винос у новому закладі або GIF-файлі, який надіслав друг. І ці файли накопичуються. Найшвидший і найпростіший спосіб керувати пам’яттю телефону – використовувати встановлений додаток “Files”.

Насправді деякі телефони використовують варіант тієї ж програми. Наприклад, на Samsung це називається My Files. У лінійці Pixel це просто Files. У OnePlus 10 Pro це файловий менеджер – ви зрозуміли.

Почніть із перевірки папки «Завантаження», де ви можете видалити файли, які вам більше не потрібні, або перемістити їх кудись, наприклад, на Google Диск.

Більшість файлових програм також виявлять будь-які великі файли, збережені на вашому пристрої. Наприклад, у програмі Диспетчер файлів OnePlus 10 Pro є спеціальний розділ для файлів, які займають багато місця.

Налаштуйте параметри головного екрана нового вигляду.

Одна з найкращих частин Android це те, що ви можете повністю налаштувати зовнішній вигляд свого телефону. Від інсталяції пакетів піктограм програми до повної заміни панелі запуску, яку використовує ваш телефон, існує безліч варіантів персоналізації вашого телефону.

Хоча ви напевно можете відразу перейти до налаштування пускових установок та встановлення значків програм, почніть з вивчення налаштувань домашнього екрану, які вже надає ваш телефон. Я роблю це час від часу, і дивно, як тонкі налаштування таких аспектів, як макет програми, можуть змусити відчувати себе з новим телефоном.

Натисніть і утримуйте порожню область на головному екрані, потім виберіть «Головні налаштування» (або щось таке). Це відкриє параметри домашнього екрану, де ви можете налаштувати різні параметри.

Установки, такі як розмір сітки програми. 

Перехід від сітки додатків 4×5 до 5×5 може здатися невеликою зміною, але цей додатковий стовпець може мати велике значення (те саме можна сказати і про зменшення сітки).

Тут також ви знайдете налаштування для таких речей, як перегортання головного екрана вниз для перегляду повідомлень замість необхідності перегортання зверху екрана.

Перегляньте відповідні налаштування телефону та поекспериментуйте з налаштуваннями домашнього екрана.

Оптимізуйте налаштування пристрою.

Говорячи про налаштування, зараз саме час переглянути та змінити будь-які налаштування, які вас дратували.

Наприклад, увімкнення темного режиму не тільки покращує зовнішній вигляд програми, але й заощаджує заряд батареї.

Налаштуйте параметри конфіденційності.

Перш ніж закінчити, зробіть собі та своєму Android-телефону останню послугу – двічі перевірте налаштування конфіденційності.

Відкрийте програму «Параметри», потім натисніть «Конфіденційність» > «Диспетчер дозволів». Перегляньте кожну категорію, щоб побачити, які програми в даний час мають доступ до якоїсь скарбниці ваших особистих даних. Знайшли програму, якій ви не бажаєте надавати доступ до вашого розташування? Вимкни. Те саме стосується контактів, календаря або камери.

Проходження кожного розділу не займе багато часу, а навіть якщо й так, воно того варте.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.