Показали концепт Android 14 з віджетами на екрані блокування, новими шпалерами та менеджером буфером обміну

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На YouTube-каналі Concept Central опубліковано концепт-ролик Android 14. У ньому автор перерахував кілька функцій, які повинні, на його думку, з’явитися в наступній версії операційної системи.

Так, на екран блокування слід повернути можливість розміщення віджетів. Така функція була присутня в системі до виходу Android 5.0, але тепер набула актуальності після появи її аналога в iOS 16. Судячи з ролика, автор пропонує створювати з кількох віджетів «стопки», щоб заощадити екранний простір.

З інших пропозицій:

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  • додати опцію захисту програм відбитком пальця або PIN-кодом;
  • кастомізація швидких налаштувань: приховування повзунка яскравості екрану, зміна кількості плиток, приховування текстових підписів;
  • уніфікований менеджер буфера обміну – зараз доступ до історії раніше скопійованих матеріалів доступний лише через Gboard;
  • предиктивний жест «Назад»: користувач зможе бачити, який екран його приведе виконання навігаційного жесту від краю екрана. Така функція вже тестується в Android 13, наприклад, у додатках “Параметри” та “Телефон”.

Ще Concept Central представив набір із 15 шпалер, який міг би увійти до комплекту Android 14. Пак доступний для придбання за 3,99 долара .

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.