В Android з’явиться найкрутіша фішка з iOS, але працювати буде набагато гірше

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У мережі з’явилася інформація про майбутнє розширення можливостей функції Fast Pair на Android. Про це написали у WCCF Tech.

Fast Pair – нативна функція Android, яка приносить Apple-експірієнс на смартфони інших виробників. Завдяки їй підключення Bluetooth-навушників відбувається не через установки девайса, а за допомогою спливаючого вікна. Тепер стало відомо, що функціональність Fast Pair буде розширена.

Згідно з джерелом, у майбутньому Google «зав’яже» на Fast Pair передачу файлів через Bluetooth. Це буде дуже схоже на Apple AirDrop: один смартфон передає файл з використанням Fast Pair, а інший приймає його через віконце. На відміну від традиційної бездротової передачі файлів, смартфони не доведеться попередньо “спарювати” в налаштуваннях – все відбувається прямо “на льоту”.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Однак така система має істотну відмінність від функції екосистеми Apple. Річ у тім, що AirDrop – це повноцінна система передачі даних, яка задіяє Bluetooth та Wi-Fi, а також власні протоколи Apple. Що стосується Fast Pair, то ця фіча лише допомагатиме смартфонам встановити з’єднання; сама передача файлів відбуватиметься за старими методами, і, як наслідок, ні швидкість, ні стабільність не збільшиться.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.