ТОП камерофонів 2023 року: найочікуваніші моделі

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Смартфон із гарною оптикою – гаджет, без якого важко уявити життя сучасного підлітка, та й дорослого теж. У подорож більше не потрібно купувати фотоапарат, на дитячому концерті не знадобиться відеокамера. Будь-який контент для домашнього архіву або соцмереж можна зняти у чудовій якості на телефон. Головне – підібрати модель із якісною оптикою. Сьогодні поговоримо про те, які смартфони-новинки з крутими камерами ми чекаємо на 2023 рік.

Xiaomi 13 Ultra та Pro

У матеріалі про найкращі смартфони другої половини 2022 року ми говорили, що зовсім скоро на нас чекають круті новинки від Сяомі. Це дійсно так.

У 2023 році одним з найочікуваніших фотофлагманів буде Xiaomi 13 Ultra . Сам модуль буде ідентичний тому, що встановлений у 12S Ultra.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Це основний сенсор на 50 мегапікселів, ширококутний із фазовим автофокусом 48 Мп, сенсор 48 МП з оптичною стабілізацією та фокусною відстанню 120 мм. Але якість знімків буде вищою, ніж у попередньої версії, завдяки програмним покращенням від Leica. Виробник також обіцяє більш плавне відео (навіть у 8К-дозвіл) завдяки оновленій стабілізації.

Ймовірна дата виходу: квітень

Xiaomi 13 Pro ще одна модель, яка порадує фанатів. Ціна на неї буде на 200–300 доларів нижчою, ніж на версію Ultra. Користувачам також обіцяють оптику, створену в партнерстві з Leica, 3 тильні модулі (50,3 + 50 + 50 мегапікселів). Основний датчик із фазовим та лазерним автофокусом, оптичною стабілізацією.

Передбачувана дата виходу: перше півріччя

Oppo Find X6 Pro

5-та версія 2022 року справила справжній фурор серед фанатів та критиків. Oppo вдалося створити флагман у середньому сегменті з високоміцним корпусом, яскравим дисплеєм та відмінною оптикою. Тепер компанія планує повторити успіх із Oppo Find X6 Pro.

Головне, на що звертаємо увагу у цьому флагмані, його оптика. У цьому новому смартфоні 2023 стоять три основні модулі по 50 мегапікселів кожен, фронтальна камера на 32 Мп. Головний однодюймовий сенсор Sony IMX989 – вагомий плюс. Висока світлочутливість та швидкість затвора дозволять робити чудові знімки у будь-який час доби.

Ймовірна дата виходу: перший квартал

Також від Oppo скоро ми чекаємо на Find N2 Flip — вертикальну розкладачку з великим зовнішнім екраном. Чи зможе вона тягатись із топовими камерофонами? Поки що незрозуміло. Основний сенсор у моделі буде 50 Мп.

У мережі висловлюють припущення, що зніматиме новинка на тому ж рівні, що й подібні розкладачки. Наприклад: Mate X2Mi Mix Fold. Хороші та чіткі кадри будуть днем, але нічого надприродного не варто чекати вночі.

Передбачувана дата виходу: невідомо

iPhone 15 Ultra

Вигнутий край із титану, порт USB-C та нова оптика. Що сподіваються критики та фанати дочекатися від Айфона? Згідно з чутками, у 2023 році Apple зробить у найдорожчій версії смартфона 2 селфі-камери. Це, швидше за все, говорить про перехід на ще більш високий рівень портретних знімків. Наприклад, вони можуть використовуватися для більшої різкості та глибини. А значить, селфі буде чіткішими, яскравішими і крутішими в будь-яких умовах.

Також існує думка, що ця версія отримає перископний телеоб’єктив. Технологія складна, тому дістанеться найдорожчою версією в лінійці. Що зміниться із таким об’єктивом? Збільшиться можливість масштабування без втрати якості. Також ми чекаємо на покращення штучного інтелекту, ще більш чітких знімків при поганому освітленні і правильної корекції при яскравому сонці.

Ймовірна дата виходу: друге півріччя

Samsung Galaxy S23 Ultra

Один із найочікуваніших телефонів 2023 року. Серія S22 мала успіх. І в гаджетах нової лінійки, S23, виробнику доведеться впровадити щось дійсно варте, щоб залучити користувачів ще більше.

Що відомо про S23? У модельний ряд увійдуть три версії: базова, Plus, Ultra. Найбільше цікава третя. Адже саме у неї головною особливістю буде оптика. Це модуль, розроблений самою компанією Samsung – ISOCELL HP2. Основна камера 200 Мп з (імовірно) технологією Dual Vertical Transfer Gate (D-VTG) дозволить робити круті знімки. Особливість технології – вона покращує перенесення кольорів при дуже яскравому освітленні. Це вирішує проблему засвічених фото.

Передбачувана дата виходу: перше півріччя

VIVO X90 PRO PLUS

У лінійку X90 увійшли три моделі: базова, PRO, PRO+. Нас цікавить остання, оскільки саме її можна назвати одним з топових камерофонів року, що настав. У новинці встановлено топовий набір оптики.

1-дюймовий модуль IMX989 з оптичною стабілізацією від Sony на 50 МП – головна перевага. Також є портретний модуль на 50 мегапікселів, перископ на 64, ширококутний об’єктив 48 із кутом огляду 114 градусів.

Приємне доповнення – AMOLED екран Samsung E6 без шкідливого мерехтіння, властиве апаратам з такими дисплеями. Докладно про те, що таке ШІМ та інші особливості OLED екранів розповіли в окремій статті .

Передбачувана дата виходу: перше півріччя

OnePlus 11

Від бренду OnePlus ми щороку отримуємо цікаві новинки у різних цінових сегментах. Серед продукції є і флагманські гаджети, і бюджетні варіанти.

OnePlus 11 обіцяє стати універсальною моделлю із чудовою оптикою. Вона отримає камеру Hasselblad з 3 датчиками: 50+48+32 мегапікселів. Є багато режимів, автопокращення знімків, спеціальний режим для нічної зйомки (робить кадри більш чіткими), можна знімати з двох камер одночасно і багато іншого. У передньому модулі стоїть датчик на 16 Мп, кут огляду 82 градуси – вистачить для прекрасних селфі.

Ймовірна дата виходу: січень-лютий

У круті новинки, які на нас чекають у 2023 році, можна включити складний Google Pixel Fold, Huawei P60 та Mate 60. Очікується, що вони теж будуть оснащені гарною оптикою. Але інформації поки що про ці моделі поки що замало. Слідкуйте за нашими новинами. Як тільки ми дізнаємося інформацію про ці та інші нові гаджети, то обов’язково розповімо її вам!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.