Як примусово увімкнути 90/120 Гц на Android-смартфоні

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
Дисплей із підвищеною частотою оновлення зображення в останні пару років перестав бути атрибутом флагманських смартфонів. У 2023 році 120 Гц можна побачити в характеристиках досить бюджетних моделей, а 90 Гц – тим більше.

Найчастіше підвищена частота відтворення працює у динамічному режимі: повноцінному (від 1/10 до 90/120 Гц) чи спрощеному (60 чи 90/120 Гц). Таке налаштування заощаджує заряд акумулятора, вимикаючи підвищену частоту в тих сценаріях, коли вона не видно або не використовується.

Однак сторонні оболонки на Android-смартфонах бувають далекі від ідеальної роботи, тому адаптивний режим оновлення зображення може глючити — наприклад, невчасно включати підвищену частоту і створювати помітні оку лаги. Проблеми з адаптивною частотою були навіть на Google Pixel в Android 13. На щастя, Android часто дозволяє примусово включити підвищену частоту оновлення зображення на постійній основі, навіть якщо вендор не передбачив такий перемикач в налаштуваннях смартфона.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Щоб примусово ввімкнути 90/120 Гц:

  • Відкрийте «Установки» → «Про телефон»
  • Знайдіть рядок «Номер складання» і топніть по ньому сім разів поспіль — після цього з’явиться банер «Ви стали розробником» 

  • Поверніться на головний екран налаштувань та виберіть «Система» → «Для розробників»
  • У блоці «Налагодження» знайдіть тумблер «Використовувати пікову частоту оновлення» та увімкніть його.

Готово! Тепер дисплей постійно оновлюватиме зображення з максимально доступною для нього частотою, і робота смартфона стане більш плавною і приємною. Зверніть увагу на те, що в такому режимі витрата заряду акумулятора може збільшитися.

У деяких оболонках послідовність дій та назви розділів можуть відрізнятися. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.