Стеження за користувачами смартфонів допомагає розкривати злочини

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Компанія Google почала надавати правоохоронним органам інформацію про місцезнаходження людей, які були присутні на місці злочину. Експеримент проводиться в місті Ролі, який розташований в штаті Північна Кароліна, США.

Реклама

Google передає поліції дані про людей, які перебували в певному місці в зазначений час, що дозволяє виявити підозрюваних і свідків. Правоохоронні органи можуть використовувати цю інформацію для розслідування правопорушень, причому за останній рік поліції вдалося за допомогою Google знайти причетних до чотирьох злочинів.

В даний час американські правоохоронці рідко звертаються  до Google за видачею інформації, оскільки компанія може відмовити, пославшись на необхідність захисту призначених для користувача даних. Виняток становлять запити, складені за правилами – наприклад, з санкцією, які видав суд.

Google стежить за всіма користувачами Android-смартфонів, більш того – будь-який з них може подивитися, яку інформацію про нього зібрала компанія. Для цього потрібно зайти в свій аккаунт і перейти в Google Maps на сторінку історії місцезнаходжень. Тут ви побачите карту з лініями свого переміщення протягом доби і календар з історією за будь-який день. Графік під картою дозволяє переглянути історію переміщень протягом обраного дня, а при натисканні на точку ви побачите, коли саме ви були в зазначеному на карті місці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Джерелоiguides

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Митник Михайло
Митник Михайлоhttp://itechua.com/
Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: