Ось що може статися, якщо залишити iPhone на зарядці на ніч

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Сімейна пара зі США поділилася жахливою історією про спалах смартфону, в якій дивом ніхто не постраждав. Сам момент пожежі був зафіксований на камеру Google Nest.

Постраждалі розповіли місцевим ЗМІ, що їхні діти просто поставили iPhone 4 (дванадцятирічної давності) на зарядку, використовуючи оригінальний адаптер Apple, а вночі, поки всі спали, смартфон вибухнув і спалахнув. На щастя, на столі, де лежав гаджет, не було інших легкозаймистих предметів, і внаслідок інциденту ніхто не постраждав.

Оскільки смартфони Apple самі по собі ніколи не вибухали, можна припустити, що сім’я приховала деякі подробиці стану девайсу. Можливо, спалах саме цього iPhone 4 сталося через використання неоригінального зарядного пристрою або дешевого акумулятора (за 12 років батарею, швидше за все, змінювали). Також не рекомендується залишати будь-які гаджети, підключені до джерела живлення на довгий час.

Крім того, важливо стежити за «здоров’ям» акумулятора будь-якого iPhone, оскільки будь-які літій-іонні згодом деградують і можуть здутися. До речі, мій колега Олег Воронін розповідав у найпотужнішому гайді, як дізнатися про стан батареї iPhone і коли її потрібно міняти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.