Як заблокувати рекламу у смартфонах Xiaomi на MIUI 13

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Куди б ви не зайшли у своєму смартфоні, будь то сайти, програми або просто пошуковик, скрізь буде настирлива реклама. Десь вона просто дратує, інколи ж навіть перешкоджає перегляду контенту. Якщо у вас пристрій Xiaomi, ви можете відмовити в авторизації вбудованої системі реклами. Це перше, що потрібно зробити, якщо хочете позбавитися незрозумілих пропозицій.

У додатках та сервісах на пристроях Xiaomi є можливість налаштувати видачу реклами або її відключити. Але що робити з рекламою, яка постійно вискакує під час пошуку в інтернеті?

У кожному пристрої в автоматичному режимі працює сервіс, який збирає інформацію про вас та ваші запити в інтернеті, щоб потім запропонувати вам рекламу на основі отриманих даних. У даних пристроях її можна знайти як MSA, що означає MIUI System Ads або рекламу в системі MIUI.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Щоб реклами поменшало, цей сервіс потрібно відключити. Для цього:

· заходите в «Настройки»;

· Перейдіть у вкладку «Паролі та безпека»;

· Заходьте в пункт «Доступ до особистих даних»;

· Змінюєте положення бігунка або знімаєте галочку на цьому пункті.

Є ще одна служба, яка збирає інформацію про вас. Як стверджують виробники, це відбувається для покращення сервісу та виключно на благо користувача. Пункт з цим сервісом знаходиться там і називається MIUI Daemon. Якщо хочете обмежити збір даних для цих цілей, то відключайте і його. До речі, це ніяк не вплине на подальше використання пристрою.

Отже, після того, як ви відключили MSA, тобто рекламу, вам буде запропоновано перезавантажити пристрій. Якщо ні, зробіть це самі. Навіщо? Не виключено, що після перезапуску системи галочка, що дозволяє збирання даних для реклами, може повернутися. Так що після перезавантаження пройдіть описаний вище шлях ще раз і переконайтеся, що рекламу вимкнено. Якщо ні, то повторне відключення точно спрацьовує.

Тепер практично всюди зникне реклама. Якщо на якомусь сервісі або в якомусь додатку вона залишиться, то потрібно буде зайти в налаштування цієї програми та вимкнути рекламу вручну.

Є й інший варіант вплинути видачу реклами. Припустимо, ви не проти якихось цікавих пропозицій просто не хочете, щоб при оптимізації видачі використовувалися ваші дані. У цьому випадку алгоритм буде наступним:

1. Заходите в «Настройки».

2. Перейдіть до пункту «Паролі та безпека».

3. Далі, у розділі «Конфіденційність».

4. Заходьте до «Рекламних служб», де й відключаєте персоналізацію реклами.

Таким чином відключається реклама в MIUI, проте залишається персональна реклама в сервісах Google. Вимкнути можна і її. Для цього потрібно зайти в налаштування, перейти до пункту «Конфіденційність» та знайти вкладку «Реклама».

Там ви зможете вимкнути персоналізацію. Потрібно розуміти, що повністю позбавити пристрій реклами не вийде. Коли ви вимкнете рекламу Google, система вам про це скаже. У будь-якому випадку, якщо ви зробите те, що описано вище, ви помітите, наскільки менше її стане.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.