Android 13 може розсекретити паролі користувача через буфер обміну

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Одна з функцій представленої торік системи Android 13 часто може бути корисною, але від неї може постраждати конфіденційність даних користувача. Це залежить від того, як давно було оновлено певні програми. Увімкнення дозволів на автозаповнення зменшує ризик появи паролів у вигляді простого тексту в буфері обміну Android-пристроїв.

Android 13 дає користувачам можливість переглядати та редагувати весь вміст буфера обміну. Серед цього вмісту можуть бути і паролі, які може побачити будь-хто, хто подивиться на екран пристрою. Якщо програма не позначає цю інформацію як персональну, на допомогу може прийти активація автозаповнення в налаштуваннях. Android 13 при копіюванні тексту, зображення або іншої інформації, в нижній частині екрана з’являється спливаюче вікно з скопійованим вмістом.

Далі можна редагувати його, пересилати іншим користувачам та виконувати інші дії. Ця можливість буфера обміну може заощадити людям час на вирішення безлічі завдань. Однак, мобільні програми менеджерів паролів теж використовують буфер обміну. Копіювання облікових даних з менеджера паролів в іншу програму відобразить ці дані, особливо якщо програма не отримала оновлення під Android 13. Розробники додатків повинні визначити, чи скопійований текст є конфіденційним, щоб буфер обміну не показував його. Якщо інформація позначена розробниками як конфіденційна, Android 13 періодично автоматично видаляє історію буфера обміну.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Багато менеджерів паролів були оновлені з моменту релізу Android 13, але не все. не помічають конфіденційний текст, повинна змусити їх автоматично вводити скопійований текст у поля без буфера обміну. У налаштуваннях потрібно знайти службу автозаповнення та вибрати програму. Розташування потрібної установки залежить від моделі пристрою та оболонки поверх Android 13. Ще користувачі повинні змінити налаштування буфера обміну менеджера паролів на всіх пристроях і операційних системах, щоб автоматично очищати скопійований текст через вказаний проміжок часу.

Деякі менеджери, як Bitwarden і Keeper, за замовчуванням залишають текст у буфері обміну на невизначений термін, попереджає Techspot. Розташування потрібної установки залежить від моделі пристрою та оболонки поверх Android 13. Ще користувачі повинні змінити налаштування буфера обміну менеджера паролів на всіх пристроях і операційних системах, щоб автоматично очищати скопійований текст через вказаний проміжок часу. Деякі менеджери, як Bitwarden і Keeper, за замовчуванням залишають текст у буфері обміну на невизначений термін, попереджає Techspot. Розташування потрібної установки залежить від моделі пристрою та оболонки поверх Android 13.

Ще користувачі повинні змінити налаштування буфера обміну менеджера паролів на всіх пристроях і операційних системах, щоб автоматично очищати скопійований текст через вказаний проміжок часу. Деякі менеджери, як Bitwarden і Keeper, за замовчуванням залишають текст у буфері обміну на невизначений термін, попереджає Techspot.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.