Categories: Смартфони

Провів тиждень з Samsung Galaxy S9 +. Кращий iPhone X?

Share

Всім привіт!

Почну, мабуть, з того, що скажу пару слів про себе. Я – та людина, якій цікаві всякі гаджети, а мобільні телефони – особливо. Перший мій «стільниковий» з’явився у мене в далекому, аж страшно, 2000-му році. Велика така Нокіа.

З тих пір світ мобільних технологій тягне мене магнітом. Мені завжди цікаво читати і дізнаватися про всякі нововведення. Про те, що нового застосовується в сучасних флагманах.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Так вийшло, що в 2008-му році я вибрав для себе користуватися телефонами від компанії Apple. iPhone 3G був моїм першим девайсом від купертіновців. У той час він справив на мене неймовірне враження. Власне, як і на всіх інших. Конкурентів не було.

Крім вищезгаданого Айфона в моєму користуванні побували iPhone 4, 5, 6 +, 7 +, X. Однак, я регулярно намагався з них зіскочити, розбавляючи моделями Galaxy від Samsung. S2, 3, 4, 8 +, Note 2, 3, 4. Але Гелаксі у мене вперто не приживалися в домашніх умовах і я їх знову міняв на Айфони. Хтось дивився на мене як на дурачка. Ще я сам себе жартома називаю «жертвою маркетингу».

Подивившись в кінці лютого презентацію Samsung, я вирішив, що треба зробити попереднє замовлення. Бездротова зарядка мені не завадить, нею можна і свій iPhone X заряджати, та й треба все таки перевірити: що за «camera reimagined»? Наскільки все круто?

Крім того, у мене з’явилася думка: щоб не стрибати з системи на систему простіше мати в своєму розпорядженні дві відразу.

Я не буду тут робити огляд Galaxy S9 +. Я вважатиму за краще поділитися своїм досвідом порівняння двох телефонів лоб в лоб. Без брехні і не договорення. Скажу тільки, що камера нового флагмана не справила ефекту «wow».

Отже: коли минулого літа мені набрид мій Galaxy S8 +, я для себе вирішив записати переваги використання iPhone перед телефоном від Samsung.

 

Плюси iPhone X

  1. Загальна плавність роботи інтерфейсу і адаптивність додатків. Все працює рівно, без ривків.
  2. Екосистема . У зв’язці з комп’ютером від Apple дуже добре працювати. Синхронізація нотаток, нагадувань, паролів, вкладок браузера, музики та іншого. Редагувати документ можна почати на телефоні, а закінчити на компі. Так само на компі можна відповісти на дзвінок. Файли перекидаються через AirDrop миттєво.
  3. Батарея. Як би я себе не вмовляв, але Айфон тримає батарею довше і стабільніше.
  4. Стабільність геолокації . На Айфоні не треба вибирати високу точність або середню, або низьку. Вона там одна. На Самсунг ж були постійні перемикання в залежності від додатків, які її використовують. Хтось міг включити втіхоря високу точність з GPS, яка садить швидко батарею.
  5. Apple Pay користуватися набагато зручніше і швидше , ніж Samsung Pay або Android Pay.
  6. З якого б додатки тобі не подзвонили, Айфон це відображає все в єдиному інтерфейсі вхідного дзвінка без диференціації на додатки (Whatsapp, Skype, Telegram)
  7. Прямий екран без заокруглень все таки зручніше у використанні (для мене)
  8. Wallet . Багато додатків адаптовані для того, щоб зберігати свої картки в Apple Wallet. На Android такої системи немає, не дивлячись на сторонні додатки, в які можна вручну завантажити квитки та інше.

На той момент у Гелаксі ще не було стерео динаміків. Це був ще один плюс в сторону використання Айфона.

Власне, купивши тиждень тому Samsung Galaxy S9, але не продавши свій iPhone X, я вирішив позначити, так само для себе, переваги першого над другим. І їх виявилося чимало.

Плюси Samsung Galaxy S9 +

  1. Камера . Це буде один пункт, який включає себе всі з цієї категорії. Почну з Фронталки – вона однозначно якісніша. Основна камера в темний час доби так само знімає краще. Крім того, в Самсунг можна вибрати формат зйомки. 4: 3, 16: 9, 1: 1. У тому числі і відео. Іноді для мене краще зняти селф-відео 1:1, ніж витягнуте полотно. Не будемо забувати і про «професійний» режим зйомки, в якому можна повністю регулювати параметри.
  2. Мікрофони . Запис звуку в рази, просто в рази якісніший, ніж на Айфоні. Особливо це добре чутно на відео.
  3. Додаток Samsung Health . Так, він є і на iOS, але тут він повний, з усілякою аналітикою. У зв’язці з Gear S3 просто незамінна річ.
  4. Оскільки у мене телевізор від Samsung, то я можу виводити на нього зняті фото і відео без всяких приставок і кабелів . Дуже зручно.
  5. Музика. Тут теж можна об’єднати два пункти. Звук S9 + видає набагато якісніше в навушники. Навушники використовую AirPods. Думаю, що це через Dolby і кодека aptX. Він більш насиченіший, і багатший.  Тут же відзначу, що якісь файли я можу безпосередньо завантажити в телефон і слухати з папки через стандартний плеєр. При цьому, я не хочу, щоб вони відображалися в загальній фонотеки Google Music, наводячи там безлад в альбомах.
  6. Wi-fi calling . У моєму офісі, де зв’язок ледве ловить, річ незамінна.
  7. Якщо не буде вистачати місця, то завжди можна витратити декілька сотень гривень і докупити карту пам’яті на 64 Гб для зберігання всякої мультимедіа. Сюди ж можна віднести і підтримку другої сім-карти. Коли прилітаєш в нову країну, то не треба з двома телефонами тягатися.

Можна ще відзначити зручний запуск камери подвійним натисканням, включення VPN з шторки, мінімальний розряд батареї в улюбленій грі, в якій iPhone X гріється як божевільний і розряджається так само.

Залишу чи я собі в цей раз обидва телефони?

Я не впевнений.

Швидше за все, на продаж піде телефон від Самсунг. І справа зовсім не в екосистемі. Я знайшов прекрасне рішення для зв’язки Android і Mac, яке нічим не поступається нативним алгоритмам.

Справа швидше в прихильності до жестів, загальності, і плавності iOS. З нею зручно і приємно працювати кожен день.

Ні, глюків і лагів, про які раніше думають сліпі шанувальники Apple, тут немає. Але є якась загальна скупість інтерфейсу, кострубатість шрифтів і форм. Думаю, в цьому винні розробники додатків під Android. Як буде далі? Поживемо побачимо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Представлений захищений смартфон із величезною батареєю та дуже гучним динаміком

    Компанія Ulefone презентувала новий захищений смартфон. Модель Armor 26 Ultra точно підійде любителям послухати музику…

    02.05.2024

    Секретний підводний дрон американців показали наживо

    Управління перспективних дослідницьких проектів Міністерства оборони США (DARPA) опублікувало нові зображення дрону Manta Ray. Фото…

    02.05.2024

    WhatsApp представив нові функції для спільнот

    WhatsApp анонсував появу нових опцій. Вони будуть корисні всім користувачам, які перебувають у групах. Інформація…

    02.05.2024

    Який смартфон вибрати, якщо потрібна потужна батарея: 7 бюджетних гаджетів

    Прекрасний дисплей, потужний процесор і кілька камер - все це не має значення, якщо вже…

    02.05.2024

    У iOS з’явиться корисна «ремонтна» функція для iPhone

    У бета-версії iOS 17.5 було виявлено новий програмний інструмент під назвою Repair State. Він покликаний…

    02.05.2024

    Розбір Huawei Pura 70 Pro виявив незначні відмінності від Ultra

    Huawei розширила доступність серії Pura 70 для міжнародної аудиторії, і потенційні покупці прагнуть дізнатися, чи…

    02.05.2024