Названо 8 порад щодо використання iPhone взимку, щоб він працював довше і не зламався

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Найближчими днями настане чергове похолодання, а значить на нас і наші смартфони чекає серйозне випробування низькою температурою.

Якщо ви раптом забули, купертинівці обіцяють нормальну роботу iPhone у температурному діапазоні від 0 до +35 °C . Якщо надворі мороз, використовувати гаджет не рекомендується.

Робота iPhone за мінусової температури можлива, але не варто дивуватися швидкому розряду батареї та відключенню смартфонів зі зношеним акумулятором.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ось кілька порад, як краще використовувати iPhone взимку, щоб знизити зношування батареї і продовжити час автономної роботи.

1. Утепліть свій гаджет за допомогою чохла

Ми не дивуємось зміні гардеробу на тепліший або заміні покришок на зимові в авто, але чомусь забуваємо потурбуватися про смартфон.

На кілька зимових місяців слід придбати будь-який чохл для свого айфона, щоб уповільнити охолодження смартфона. Навіть найпростіший кейс із силікону чи шкіри дозволить гаджету довше залишатися теплим.

2. Носіть смартфон у внутрішніх кишенях

Якщо ви принципово не використовуєте чохли для смартфонів, постарайтеся переносити iPhone у внутрішніх кишенях.

Не кладіть гаджет у штани чи джинси, уникайте перенесення у зовнішніх кишенях пальта чи куртки. Краще помістити iPhone у внутрішню кишеню, піджак або просто переносити у сумці.

3. При використанні на холоді відмовтеся від рукавичок

Якщо вам потрібно користуватися смартфоном на вулиці, з кимось переписуватись або використовувати навігатор, намагайтеся менше використовувати рукавички.

Тепло рук довше зігріватиме iPhone і не дозволить йому швидко охолонути. Зрозуміло, це слід робити в рамках комфорту і при необхідності стежити за станом свого організму.

4. Для довгих розмов використовуйте гарнітуру

Коли намічається довга телефонна розмова, краще підключити до iPhone навушники, а сам смартфон заховати у внутрішню кишеню.

Так ваші руки будуть вільні, а гаджет захищений від вітру та морозу.

5. Надсилайте голосові повідомлення або дзвоніть замість надсилання тексту

Сам не люблю голосових повідомлень, але в зимовий час краще надиктувати щось у месенджер або зателефонувати для вирішення проблеми. Так ви швидше домовитеся з співрозмовником і не довго переписуватиметеся текстовими повідомленнями.

Розмовляти при цьому можна зовсім не дістаючи смартфон з кишені або сумки.

6. Періодично “прогрівайте” гаджет вимогливими програмами

Коли добігли до таксі або зайшли в метро, ​​можна дістати свій iPhone та на 5-10 хвилин запустити якусь важку гру. Це може бути програма з крутою графікою або мережева гра з активним обміном даними по мережі.

Процесор та/або модем смартфон від цього почне грітися та швидко передасть тепло іншим компонентам. Однак робити це варто, коли ви вже пішли з вулиці.

7. Не заряджайте холодний смартфон

Найгірше на акумуляторі iPhone позначаються різкі перепади температури. Не варто прямо на вулиці підключати гаджет до PowerBank, класти його на бездротову зарядку відразу після входу до кафе або підключати до адаптера живлення вдома.

Дайте пристрою щонайменше 10-15 хвилин після входу в приміщення, щоб його температура трохи підвищилася природним чином.

8. Слідкуйте за станом батареї iPhone

При низькій температурі навіть новий акумулятор зменшить вихідну напругу і гаджет почне думати, що батарея розряджена. Якщо при цьому акумулятор має суттєве зношування, відключення може відбуватися і за високого показника заряду.

Дізнатися рівень зносу батареї можна одним із способів:

▶ Переглянути на iPhone у розділі Установки – Акумулятор – Стан акумулятора та заряджання .

▶ За допомогою стороннього програмного забезпечення на комп’ютері .

▶ На смартфоні за допомогою спеціальної команди автоматизації .

Якщо гаджет втратив більше 20% ємності батареї або пройшов понад 500 циклів заряду, рекомендуємо звернутися до сервісного центру для заміни акумулятора.

Тепер ви знаєте, як знизити негативний вплив холоду на свій смартфон та продовжити час його автономної роботи взимку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.