Роботу сенсорних кнопок iPhone 15 Pro показали на патентних зображеннях

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У мережі з’явився скріншот патентної заявки Apple, що демонструє можливості безкнопкового iPhone наступного покоління. Замість звичних елементів управління, він, як очікується, отримає сенсорні панелі з функцією тактильного відгуку.

Судячи з опублікованої документації, у рамці iPhone 15 Pro від кнопок залишаться лише їхні межі. На дотик відкликатиметься вібромотор Taptic Engine, при цьому смартфон зможе розпізнавати силу натискання, запускаючи відповідні функції або програми.

Приклад праворуч демонструє роботу кнопкового аналога 3D Touch в додатку Wallet. Судячи з ескізу, слабкий дотик «кнопки» включення виведе на екран список банківських карток, найсильніший — четверту. Чи буде перемикання між збереженими картами здійснюватися повторним торканням кнопки, або це доведеться робити вручну на екрані гаджета, не уточнюється.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ліворуч імовірно демонструється робота кнопки при сильнішому натисканні: у цьому випадку на екрані з’явиться меню вимкнення смартфона. З чуток, з часом всі апаратні кнопки iPhone повторять шлях Touch ID від фізичного елемента до сенсорного.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.