Categories: Смартфони

Google сильно підвела абсолютно всіх власників смартфонів на Android

Share

У нинішній час на плечах всіх IT-корпорацій лежить величезна відповідальність за забезпечення збереження призначених для користувача даних мільйонів людей. Наприклад, якби Apple допустила витік інформації, то дані банківських карт сотень мільйонів власників iPhone, iPad і iPod Touch виявилися б в мережі, а це обернулося б повною катастрофою. Втім, компанія Google дуже сильно підвела абсолютно всіх власників смартфонів на Android, тому що вона не приділила належної уваги надійності свого ПО.

Коли в магазин Google Play почали масово додавати додатки з шкідливим ПЗ, американська корпорація знайшла цікавий вихід з цієї ситуації. Вона створила систему захисту під назвою Google Play Protect, яка вбудована в однойменний магазин додатків, встановлений на всі смартфони та планшети, що працюють під управлінням Android 4.3 і новіших версій ОС. Це програмне забезпечення в цілодобовому режимі займається пошуком вірусів, проте знайти їх у нього виходить досить рідко.

Всі програми та ігри, які додаються в Google Play, проходять автоматичну перевірку саме через «Play Захист», який зловмисникам вдається легко обдурити, тому буквально кожен день експерти з безпеки з різних компаній повідомляють про виявлені заражені додатки, завантажених з офіційного магазину ПО для операційної системи Android. При цьому «пошуковий гігант» запевняє, що в його антивіруса є штучний інтелект, який здатний передбачати поведінку заражених додатків на пристрої, що робить його вкрай ефективним.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Проте, як запевняють незалежні експерти, Google підвела абсолютно всіх власників смартфонів на Android, тому як їй система захисту працює далеко не найкращим чином. У магазині Google Play раз у раз виявляють програмне забезпечення, яке містить в собі шпигуни, трояни, кейлогери, майнери і інші неприємні речі. Саме через погану ефективності роботи системи «Play Захисник» щодня десятки тисяч людей стають жертвами хакерів і шахраїв.

На тлі всієї цієї ситуації експерти з безпеки рекомендують власникам будь-яких Android-пристроїв скачувати з Google Play лише популярні програми та ігри, а щось нове намагатися уникати стороною, якщо, звичайно, це ПЗ не було випущено вже відомою компанією.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    ПриватБанк здивував клієнтів: у банку спростили обмін валют

    Державна фінустанова "ПриватБанк" полегшила процедуру обміну валют для бізнес-клієнтів. Для цього запустили валютну торговельну платформу.…

    13.05.2024

    Чому на флешці не варто довго зберігати важливі файли

    Багато людей роками зберігають файли на USB-флеш-накопичувачах. На перший погляд, цей підхід є абсолютно правильним.…

    13.05.2024

    Sony Xperia 1 VI отримає більший оптичний зум, ніж Samsung Galaxy S24 Ultra

    Поточний флагманський смартфон Sony Xperia 1 V, має телефотокамеру з оптичним зумом від 3,5-кратного до…

    13.05.2024

    Представлений vivo X100 Ultra – флагман з найкращими на ринку камерами

    Компанія vivo провела у Китаї презентацію нової лінійки смартфонів, до якої увійшли моделі X100s, X100s…

    13.05.2024

    Названо найшвидший суперкомп’ютер для штучного інтелекту

    Американський суперкомп'ютер Aurora став найпотужнішим у світі для роботи із завданнями штучного інтелекту. Його продуктивність…

    13.05.2024

    Apple Vision Pro 2 може використовувати більше технологій Samsung і бути дешевшим

    Перша гарнітура змішаної реальності Vision Pro від Apple, можливо, не змогла змінити світ через свою…

    13.05.2024