Смартфони Xiaomi збирають особисту інформацію. Як її повністю видалити

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якою б технікою не користувалась людина, майже кругом треба реєструватися і залишати свої дані. Мова зараз йде про такі пристрої, як смартфони, планшети, розумні годинники і т.д. Одні подумають, ну й що? Нехай собі буде там моя інформація. А от для інших це питання принципове і вони хочуть як можна менше ділитись особистим. До чого це ми ведемо? Є декілька порад, як видалити всі свої дані із сервера. Розповідати ми будемо на прикладі компанії Xiaomi, а саме її фітнес-трекерів.

Є безліч людей, які одного разу купили собі фітнес-браслет від китайського виробника Xiaomi і більше не захотіли користуватись іншими пристроями. В цьому є сенс, адже їх фітнес-браслети дійсно мають хороші показники, довго тримають заряд, стильні та не помітні на руці. Все, що робили власники цих девайсів, це змінювали модель на нову, як тільки така виходила. В результаті виходить, що користувач вже декілька років вносить свої дані, які зберігаються на серверах компанії. І що з ними робити? Вирішення є і особливо воно важливе буде для тих, хто дійсно хвилюється на рахунок своєї конфіденційності.

Для початку, щоб видалити всю інформацію, треба відкрити на телефоні додаток Zepp Life і заборонити йому доступ до інтернету. Буває, що там немає цієї функції бо вона не передбачена прошивкою. В такому випадку треба просто відключити взагалі підключення до інтернету на телефоні. Наступним кроком буде повна очистка програми, точніше її скидання. Для цього треба натиснути кнопку “Очистити”.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Далі включаємо на телефоні інтернет і переходимо на наступне посилання просто в браузері: https://user.huami.com/hm_account/1.0.0/index.html?v=1.0.1#/chooseDestory
На сайті буде можливість або повністю очистити всі дані, або ж зробити експорт. Ця дія потрібна для тих, хто хоче десь інформацію зберегти або кудись перекинути. Цікавий факт – на сайті буде інформація, що при експорті можуть пошкодитись дані. Це дуже дивно, але так воно є.
Повертаємося до головної теми – видалення інформації. Її можна видалити або разом з акаунтом, або без нього. Тобі ви зможете просто з чистого листа починати нову статистику і тренування. Для видалення потрібно заповнити всі дані, щоб підтвердити особистість. Це електронна пошта та всі інші дані, які є в профілі на фітнес-браслеті. Це все, що потрібно зробити, щоб очистити свою історії. На сайті буде інформація, що видалення займе близько 30 хв, але краще почекати до наступного дня. Так точно все буде стерте із пам’яті.

Останнім уроком буде скидання самого пристрою. Для цього не треба забувати відновити доступ до інтернету.

Виконавши всі ці дії ви побачите, що програма та сам девайс повністю пустий і можна заново починати користування ніби з нуля, або робити інші дії, які ви хотіли.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.