Найкращі камерофони на 2023 рік: провідні смартфони з чудовою камерою

Якщо смартфон оснащений кращою камерою, то він б'є всі рекорди і в інших специфікаціях

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На перший погляд, усі камери схожі, але у кожному окремому смартфоні вони представлені зі своєю родзинкою. Деякі з них оснащені об’єктивами з оптичним зумом, які використовують оптичну систему зі зламаною оптичною віссю, що дозволяє чітко бачити віддалені об’єкти, включаючи Місяць. Інші використовують обчислювальні методи для покращення знімків, зроблених основною камерою.

Як правило, більш дорогі пристрої пропонують найкращу універсальність та якість фотозйомки, але є й дешевші моделі, які також роблять чудові знімки.

Виробники також по-різному вирішують це завдання. Найкращі телефони Samsung пропонують більше об’єктивів і датчиків, а найкращі iPhone оптимізують сцену та освітлення. Якщо вам потрібні унікальні об’єктиви, варто звернути увагу на найкращі телефони Huawei.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нижче представлені смартфони з найкращими камерами на сьогоднішній день, де Samsung Galaxy S22 Ultra очолює цей список.

1. Samsung Galaxy S22 Ultra

Samsung Galaxy S22 Ultra залишається найкращим камерофоном завдяки своїй неймовірній універсальності. У камеру вбудовано стільки об’єктивів та функцій, що немає такої фотографії, яку він не зміг би зняти. Конкуренти можуть робити деякі знімки краще, але Galaxy S22 Ultra може впоратися з будь-якою ситуацією: від великих планів до нічної зйомки та ультрозуму.

Цей смартфон пропонує широкий вибір об’єктивів. Серед них два 10 Мп телеоб’єктиву: один f/2,4 з FOV (полем зору) 36 градусів, а інший – f/4,9 з FOV 11 градусів. Існує також 12 Мп надширококутна камера з кутом огляду 120 градусів, а також 108 Мп основна ширококутна камера (f/1.8) з кутом огляду 85 градусів.

Однак не лише об’єктиви допомагають у цьому, а й програмне забезпечення. Samsung покращив оптичну стабілізацію зображення, цифрову стабілізацію зображення та обробку зображень. Це особливо помітно зі збільшенням зображення.

Є об’єктиви з 3-кратним та 10-кратним оптичним зумом, що забезпечують більшу чіткість на відстані, ніж у конкурентів. Samsung також досяг видатних результатів у покращенні цифрового зуму. Зазвичай функції цифрового масштабування обмежені, але Space Zoom на Galaxy S22 Ultra – це не жарт. Ви можете робити справжні фотографії з меншою пікселізацією.

2. Google Pixel 7 Pro

Google Pixel 7 Pro з легкістю робить приголомшливі фотографії як днем, так і вночі, але він також просунув процес зйомки далі, ніж будь-коли раніше, він фактично змусив фотографії з попередніх телефонів виглядати краще. На даний момент це можна зробити тільки з телефоном із підтримкою Tensor G2, таким як Pixel 7 Pro; насправді Pixel 7 Pro може зробити досить багато того, що ніхто з його конкурентів навіть не намагається.

Pixel 7 Pro слухає краще — буквально. Він розпізнає більш точно, що робить Google Assistant більш корисним. Він не просто робить фотографії краще, він робить їх чіткішими і виразнішими, використовуючи технологію Real Tone для покращення відтінків шкіри.

Хотілося б, щоб час автономної роботи був більш вражаючим, а режим макрофокусу не такий приголомшливий, як багато інших функцій Google Фото.

3. iPhone 14 Pro / iPhone 14 Pro Max

У iPhone 14 Pro і Pro Max використовуються однакові камери, тому вони представлені разом у цьому рейтингу – основна різниця між ними полягає у розмірі екрану.

Обидва телефони оснащені 48 Мп основною камерою, до якої приєднуються 12 Мп надширококутні та 12 Мп телеоб’єктив з підтримкою 3-кратного зуму. Є також 12 Мп фронтальна камера.

Камери Apple виділяються своєю обробкою штучного інтелекту, який може налаштовувати зображення, щоб отримати з них максимальну користь, а також динамічний діапазон, який вони пропонують. Вони також чудово підходять для запису відео з кількома цікавими режимами, такими як витягування фокусу, щоб допомогти вам записати кінематографічні кадри.

Фотографії при слабкому висвітленні виходять на iPhone просто чудовими, а великі сенсори не мають собі рівних для нічних знімків.

Якщо Apple і втрачає очки, то це те, що 3-кратний зум просто не дотягує до конкурентів.

4. iPhone 13 Pro / iPhone 13 Pro Max

iPhone 13 Pro та iPhone 13 Pro Max – це телефони з приголомшливими камерами, кожен з яких оснащений основним датчиком 12 Мп f/1,5 з великими пікселями розміром 1,9 мкм, надширококутним 12 Мп f/1,8 та телеоб’єктивом 12 Мп f /2,8 з 3-кратним оптичним зумом.

Незважаючи на те, що вони не мають такої кількості об’єктивів або довжини оптичного зуму, як деякі телефони в цьому списку, їхня продуктивність просто чудова. І хоча вони не мають спеціального макрооб’єктива, вони все одно вміють робити фотографії крупним планом.

У тестах особливо вразила робота в умовах низького освітлення, і це те, чим славляться iPhone, але до якого типу знімків ви не прагнули, iPhone 13 Pro або Pro Max повинні впоратися з цим завданням. Інтелектуальна оптимізація Apple за допомогою штучного інтелекту тут також на висоті: Deep Fusion використовується для налаштування ваших фотографій, щоб зробити їх якомога якіснішими.

Нова функція «Фотографічні стилі» та режим «Кінематографічний» також вражають, хоча швидше за все вони не знайдуть широкого застосування у більшості покупців. Але завдяки покращеному режиму «Портрет», поверненню функції ProRAW та чудовій зйомці з рук, iPhone 13 Pro та iPhone 13 Pro Max – просто монстри у світі фотографії.

5. Google Pixel 6 Pro

Компанія Google звикла створювати на своїх телефонах чудові фотографії, і Google Pixel 6 Pro не є винятком. Насправді, і апаратне, і програмне забезпечення цього телефону значно покращилося в порівнянні з Pixel 5 настільки, що вам варто забути про попередні моделі, якщо ви любитель фотографії.

Телефон оснащений 50 Мп основним датчиком f/1.9 з пікселями 1,2 мкм, і в тестах було виявлено, що він здатний робити чудові фотографії з гарною деталізацією та кольорами, які відповідають реальності. До нього приєднується надширококутна камера 12 Мп f/2.2 з кутом огляду 114 градусів та телеоб’єктив 48 Мп f/3.5 з 4-кратним оптичним зумом, які показали добрі результати.

Але Pixel 6 Pro також має програмне забезпечення, яке ви не побачите на конкуруючих телефонах, наприклад, Magic Eraser, який може видалити небажані аспекти з фотографій, режим Motion для знімків із тривалою експозицією та Real Tone, який точніше передає відтінки шкіри. Використовуючи ці режими, можна робити неймовірні знімки. Ставка Google на програмне забезпечення принесла свої результати.

6. Huawei P50 Pro

Хоча телефони Huawei можуть бути неоднозначними для звичайних споживачів, як камерофони вони приголомшливі, і P50 Pro тому підтвердження. Основні камери цього телефону чудові: 50 Мп ширококутна камера поєднується з 40 Мп чорно-білою (монохромною) камерою для створення чудових знімків — незалежно від того, чи знаходитесь ви близько або далеко від об’єкта зйомки, при хорошому освітленні або вночі, чи покладаєтеся ви на оптимізацію штучного інтелекту чи ні.

Також є камера з зумом високої роздільної здатності та корисний ультрозум, щоб ви могли з легкістю робити різні знімки. Запис відео йде в роздільній здатності 4K і зі швидкістю 60 кадрів в секунду – поєднання роздільної здатності та частоти кадрів, також можете знімати відео 4K на деякі інші об’єктиви (крім основного).

Як камерофон, це чудовий телефон – фотографи будуть у захваті. Як повсякденний мобільний телефон вас може збентежити відсутність програм (через відсутність Play Store від Google), і це може стати проблемою для людей, яким подобаються програми для редагування фотографій (хоча безліч варіантів, включаючи платформи соціальних мереж, можуть бути встановлені збоку) .

Тому не можна поставити Huawei P50 Pro в один ряд із Galaxy Ultra або iPhone Pro, тому що його складніше використовувати як смартфон загального призначення. Але якщо розглядати просто фотозйомку, він перебуває у вищій лізі.

7. Oppo Find X5 Pro

Камера Oppo Find X5 Pro є одним з його сильних, так і одним із слабких місць, оскільки все залежить від того, який об’єктив ви використовуєте. Основна 50 Мп камера з f/1,7 чудова, як і надширококутна 50 Мп з f/2,2. Обидві камери здатні робити яскраві, деталізовані барвисті знімки. Але варто переключитися на 13 Мп телеоб’єктив f/2.4, і все йде під укіс, а його 2-кратний оптичний зум поступається більшості конкурентів.

Тим не менш, якщо вас не дуже цікавлять знімки з зумом, то Oppo Find X5 Pro можна сміливо рекомендувати любителям фотографії. Цьому сприяє чіп нейронної обробки MariSilicon X, а також співпраця компанії з брендом Hasselblad.

Ця співпраця привнесла зміни в режим зйомки Pro, а також спеціальний режим XPan, який відтворює відчуття від використання культової класичної камери Hasselblad. Ви також можете записувати відео з чудовою стабілізацією у форматі 1080p або без неї у форматі 4K. Також є 32 Мп селфі-камера.

В цілому, це не найповніший або універсальний набір камер, який можна знайти на телефоні, але для більшості типів фотографій і навіть для Oppo Find X5 Pro робить виняткову роботу. Однак якщо компанія Oppo хоче конкурувати з Samsung або Apple у цих топових сегментах, у майбутньому їй знадобиться більш досконале рішення для масштабування.

8. Xiaomi 12 Pro

Камера Xiaomi 12 Pro відрізняється конфігурацією, що легко запам’ятовується: на задній панелі розташовано тріо 50 Мп сенсорів. Є основний f/1,9, надширококутний f/2,2 та телеоб’єктив f/1,9 (з 2-кратним оптичним зумом).

З них вражають перші два, особливо основний сенсор. У ньому використовується 1/1,28-дюймовий сенсор Sony IMX707, який більше, ніж сенсори навіть у більшості топових смартфонів, і в результаті виходять чудові знімки, повні глибини, деталей, вражаючій різкості та природних кольорів.

Надширококутний об’єктив оснащений меншим сенсором, але все одно здатний забезпечити точну передачу кольору і широке поле огляду в 115 градусів. І нарешті, камера з 2-кратним оптичним зумом хороша в цьому діапазоні, але 2-кратний показник залишає її за багатьма конкуруючими телефонами. Проте оптичний зум може компенсувати це.

Тим не менш, відеозйомка виходить сильною (за умови хорошого освітлення), а пристойна стабілізація працює навіть при роздільній здатності 8K, тому для більшості типів фотографій і для зйомки Xiaomi 12 Pro вражає.

Xiaomi також пропонує безліч фото- та відеорежимів, які сподобаються людям, які шукають відмінний вхід до соціальних мереж. Режими редагування Sky, клонування фото чи відео та відео з Dolly Zoom дозволять вам зробити нові знімки чи кадри, які ви не зустрінете у конкурентів.

9. OnePlus 10 Pro

Телефони OnePlus – це змішаний набір у відділі камер: пристрої часто мають шорсткість, коли справа доходить до фотографування, але важко заперечувати, що коли вони роблять свою роботу, все виходить дуже добре.

Основна 48 Мп камера тут чудова, особливо при хорошому освітленні, хоч і в темряві вона теж має свою вагу. Було виявлено, що знімки, чи то великі плани, чи кінематографічні пейзажі, виглядають чудово.

Надширококутна камера теж корисна, хоча ви не отримуєте повні 50 Мп – об’єктив насправді супер ширококутний, який використовується для знімків «риб’яче око», але якщо ви хочете отримати звичайні надширококутні знімки, вони будуть обрізані досить сильно.

З 3,3-кратним оптичним зумом OnePlus виграє в інших телефонів Oppo і Xiaomi у цьому списку, хоча 8 Мп сенсор залишає бажати кращого.

Було встановлено, що OnePlus 10 Pro може, за сприятливих обставин, робити портретні знімки, які могли б дати фору телефонам Samsung — але іноді вони також мали невеликі помилки боке.

Запис відео йде в роздільній здатності до 8K, хоча для функцій штучного інтелекту та стабілізації вам доведеться дотримуватися 1080p. Є безліч режимів, таких як «риб’яче око», похилий зсув, XPan та інші.

Камери OnePlus 10 Pro хороші, але не ідеальні – цей список призначений для кращих камерофонів, і цей пристрій був увімкнений як чудовий телефон із гідною камерою. Так що якщо ви шукаєте пристрій з гарною камерою, але перевершує його за іншими параметрами, це відмінний вибір.

10. Samsung Galaxy S21 Ultra

Samsung Galaxy S21 Ultra оснащений такою ж камерою, як і S22 Ultra, який очолює цей список. Постають питання, чому він замикає цей рейтинг.

У S22 Ultra були внесені зміни до програмного забезпечення, щоб виправити невеликі проблеми, які у S21 Ultra, наприклад, з автофокусом і акумулятором.

Крім того, цей телефон сумісний зі стілус S Pen, але насправді він не поставляється в комплекті з телефоном, тому ймовірність того, що ви будете ним користуватися, набагато нижче. Це означає, що ви можете пропустити корисні інструменти для розмітки зображень, малювання та дистанційного спуску затвора.

Оскільки телефон на рік старший за свого наступника, у нього менше часу для оновлень Android.

Тим не менш, це приголомшливий камерофон, а найкращі режими Samsung, такі як одиночний знімок, додають універсальності та вражаючих можливостей.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.