Apple почала менше заробляти на нових iPhone. Подорожчання наступних моделей неминуче

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Аналітики Nikkei Asia повідомляють, що ключовий компонент в iPhone 14 Pro і iPhone 14 Pro Max обходиться Apple набагато дорожче, ніж його аналог в серії iPhone 13. Таким чином, компанія отримує набагато менший прибуток з продажу кожної одиниці.

За даними галузевих джерел, вартість першого 4-нм чіпа Apple A16 Bionic, що використовується в топових девайсах серії iPhone 14, становить $110. Для порівняння, чіп A15 Bionic для iPhone 13 Pro обходився в 2,4 рази дешевше всього $46.

Цікаво, що приріст продуктивності A16 складає всього 15-17%, а характеристики графічного процесора взагалі не відрізняються від A15.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Середні виробничі витрати на моделі iPhone 14, iPhone 14 Pro і iPhone 14 Pro Max збільшилися приблизно на 20% в порівнянні з еквівалентними моделями попереднього покоління.

Враховуючи, що Apple не піднімала ціни на моделі iPhone 2022 року, прибуток компанії міг значно скоротитися. Швидше за все це буде відображено у фінансовому звіті компанії за перший квартал 2023 року.

Виходячи з цього, логічно припустити, що наступне покоління смартфонів Apple, iPhone 15, подорожчає. Тим більше гаданий A17 Bionic буде заснований на 3-нм техпроцесі TSMC, який також коштуватиме набагато дорожче поточних чіпсетів для iPhone.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.