Розкрито нові подробиці про перший складний смартфон Apple

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Головний недолік складаних пристроїв – смуга на місці вигину. Вона заважає при перегляді відео і відчувається на дотик. Виробники намагаються зменшити складку, але мало хто це виходить.

Що вигадала Apple

“Яблучна” компанія запатентувала особливу технологію. З нею екран смартфона покривається особливою плівкою, яка візьме на себе навантаження при складанні. Плівка захищатиме апарат від подряпин, тріщин та вигинів. Покриття буде виготовлене в кілька шарів із різною пружністю. Товщина плівки становитиме всього 200 мкм.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Такий iPhone не матиме складки посередині. Також не буде зазору між двома половинами екранів. Зазвичай у цей зазор потрапляє пил, який дряпає дисплей. Ще патент визначає спеціальне покриття від забруднень, про нього подробиць немає.

Навіщо Apple складний iPhone

Раніше Hi-Tech Mail.ru писав про те, що компанія з Купертіно представить ноутбук із сенсорним дисплеєм. Спочатку Apple була проти ідеї, але їй довелося піти на цей крок, оскільки конкуренти мають подібні девайси. В очах покупців компанія виглядає відсталою.

Вихід складаного iPhone обумовлений тим самим. Вперше Samsung представила Galaxy Fold у 2019 році. Apple не хоче відставати в цьому плані, тому в майбутньому на нас чекатиме айфон, який можна буде скласти навпіл.

Подивіться на інші прототипи девайсів від відомих компаній:

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.