Найчастіші причини, чому не включається телефон Samsung

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Samsung має кілька передових функцій, які допомагають бренду відповідати своєму званню лідера галузі. Але часті незначні чи серйозні проблеми все псують. Наприклад, коли телефон взагалі не вмикається, адже буває і таке. Ваш телефон Samsung Galaxy може не включатися через програмні або апаратні проблеми, які переслідують моделі будь-якого виробника. Але часто саме у Samsung вони бувають унікальними та вирішуються якимось своїм способом. На щастя, є кілька простих прийомів, щоб діагностувати та усунути проблему.

Телефон не вмикається навіть під час заряджання

Першою і найголовнішою причиною того, що телефон не працює, є те, що його акумулятор розряджено , як би банально це не прозвучало. Чи можете ви пригадати, скільки часу пройшло з того часу, як ви востаннє заряджали його? Більшість телефонів ще мають заряд, щоб включитися хоча б на кілька секунд. Але якщо з моменту останнього сеансу заряджання пройшло занадто багато часу, телефон може перейти в стан глибокої розрядки.

В результаті ваш телефон навіть не увімкнеться, щоб відобразити логотип Samsung. У цьому випадку проблема може не вирішитися відразу після підключення до джерела живлення Навіть якщо ви вже скільки заряджаєте його, для включення може знадобитися більший час. Тому підключіть його до зарядного пристрою щонайменше на 10-15 хвилин .

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

При цьому краще не заряджати його, підключивши USB-кабель до ПК або ноутбука . Також не рекомендується використовувати бездротовий зарядний пристрій. Натомість виберіть оригінальний USB-кабель та фірмовий адаптер Samsung для підключення до розетки. Звичайно, треба бути впевненим, що зарядний пристрій працює. Втім, замість оригінальної зарядки можна використовувати адаптер для швидкої зарядки, але не більш слабкий. І в будь-якому випадку зачекайте на зазначені 10-15 хвилин. Якщо проблема не вирішиться, ідемо далі.

Чому телефон не заряджається

Якщо ви залишили телефон на зарядці, а він, як і раніше, не вмикається, можливо, він не зарядився через несправний кабель або порт для заряджання. Спочатку перевірте, чи немає пошкоджень на кабелі. Уважно огляньте, чи не порвалася зовнішня гумова оболонка і чи не стирчать дроти. На роз’ємі також могли накопичитися частинки бруду , і це теж треба перевірити.

Щоб перевірити, чи не пошкоджено порт заряджання, спробуйте використовувати інший кабель USB. Якщо інший кабель не працює, проблема локалізована – у вас проблема з портом заряджання.

Як перезавантажити Samsung, якщо він завис

Операційна система телефону може вийти з ладу через програмні збої або помилки. Ця несправність може призвести до вимкнення телефону та неможливості його увімкнення. Ви можете спробувати виправити це, примусово перезавантаживши телефон Samsung.

Цей метод не еквівалентний апаратному скидання і, отже, не зітре ваші дані. Щоб зробити це, утримуйте кнопку живлення або кнопку живлення разом із кнопкою зменшення гучності протягом двадцяти-тридцяти секунд або поки не побачите логотип Samsung. Далі дочекайтеся завантаження телефону та перевірте, чи працює він. Цей спосіб теж вирішить багато проблем.

Як дізнатися, чи не зламаний телефон

Якщо метод примусового перезапуску не працює або телефон повністю заряджений, але все ще не вмикається, можливо, причиною є пошкодження самого телефону. Якщо фізичне пошкодження внутрішніх компонентів або несправність материнської плати може виникнути, телефон перестане працювати. Якщо це так, не варто самостійно усувати будь-які пошкодження. Краще віднести свій телефон фахівцям. Якщо ви спробуєте відремонтувати або просто відкрити телефон без навичок, приблизно зі стовідсотковою ймовірністю ви його зламаєте.

Телефон заражений вірусами?

Ваш телефон також може раптово вимкнутись та не ввімкнутися через серйозне зараження мобільним вірусом. Вірус може внести кілька несанкціонованих змін до вашого телефону і навіть викликати збій програмного забезпечення. Такі віруси зазвичай виходять із підозрілих сторонніх додатків.

Один із способів позбавитися будь-яких вірусів на вашому телефоні Samsung – перезавантажити його в безпечному режимі. При використанні цього режиму всі ваші змінені та кращі налаштування будуть скинуті до значень за промовчанням, але не назавжди, а до зворотного перезавантаження. Натомість у цьому режимі всі сторонні програми будуть вимкнені. Так віруси, якщо вони є, не впливатимуть на роботу пристрою.

Як перевести телефон Samsung у безпечний режим

Щоб перевести телефон у цей режим, натисніть та утримуйте кнопку живлення та кнопку зменшення гучності. Як тільки ви помітите логотип Samsung, відпустіть кнопку живлення, продовжуючи натискати кнопку зменшення гучності. Після увімкнення телефону відпустіть кнопку зменшення гучності. Тепер ви побачите опцію « Безпечний режим » у лівому нижньому кутку.

Якщо ви не виконали належним чином, перезавантаження телефону в безпечному режимі, швидше за все, не спрацює. Якщо у вас нічого не вийшло, спробуйте пошукати в Інтернеті спосіб переведення в безпечний режим для вашої моделі. Щось могло змінитись з моменту виходу цієї статті.

Зверніться до служби підтримки Samsung

Нарешті, якщо ваш телефон Samsung, як і раніше, ніяк не включається, найкращим рішенням буде звернутися до фахівців. Знайдіть сервіс, який є чи був офіційним, і там за невелику плату, а іноді й безкоштовно, спеціалісти підкажуть вам, що сталося з вашим телефоном.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.