Смартфони

Vivo X80 Pro обійшов Xiaomi 12S Ultra у фоторейтингу DxOMark

Share

Фахівці лабораторії DxOMark протестували можливості камери vivo X80 Pro в обох конфігураціях (з процесором Qualcomm та MediaTek). Оцінивши сотні зроблених зі смартфона знімків та відеороликів, експерти порівняли їх з показниками інших мобільних пристроїв та винесли свій вердикт.

Першою до рук експертів потрапила модифікація vivo X80 Pro на чіпі Snapdragon. Блок тильної камери смартфона складається з чотирьох модулів: головного, ультраширококутного, портретника і датчика з телеоб’єктивом:

  • 50 Мп: Samsung GNV, f/1.57, 23 мм, 1/1.3″, OIS
  • 48 Мп: Sony IMX598, f/2.2, 1/2.0″, 114˚
  • 12 Мп: Sony IMX663, f/1.85, 50 мм, 1/2.93″, 1.22 мкм, OIS, дворазовий зум
  • 8 МП: Hynix HI-847, f/3.4, 1/4.4″, OIS, перископ, 5-кратний зум
Знімок у темряві

Під час тестування vivo X80 Pro набрав високу кількість балів за кожним критерієм, окрім Preview (відповідає за достовірність попереднього зображення у видошукачі). Експерти відзначили якісне вимір експозиції, відмінну кольоропередачу, а також гарний баланс текстури та шуму при слабкому освітленні. Надширик відзначився гарною деталізацією і картинкою без спотворень, а телеоб’єктиви — відсутністю артефактів і якістю, що майже не поступається основному сенсору.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
HDR-фото

До плюсів камер смартфону заодно були віднесені широкий динамічний діапазон знімків та висока деталізація портретних фотографій. Якість відео теж виявилася на висоті: смартфон продемонстрував відмінну стабілізацію, достовірну перенесення кольорів і швидке фокусування.

Фотографія на ультраширик

Стати чемпіоном рейтингу X80 Pro завадили ореолообразні артефакти у складних висококонтрастних сценах та нестабільна експозиція за слабкого освітлення. Крім того, іноді виникали проблеми з деталізацією фотографій та відео. Особливо явно деталі пропадали в портретних знімках при надмірному освітленні, а відео іноді з’являвся чорно-білий шум в будь-яких умовах освітлення.

За підсумками тестування смартфона зайняв 11-е місце у своїй ціновій категорії. Він обійшов Xiaomi 12S Ultra, але програв 11 Ultra та iPhone 13 Pro. У загальному заліку vivo опинився на 12-му місці, пропустивши вперед базовий Google Pixel 7 і випередивши Xiaomi 12S Ultra. Фахівці DxOMark також оцінили модифікацію смартфона із процесором MediaTek. Серед конкурентів вона опинилася на 13-му місці, а у глобальному рейтингу – на 14-му.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: VivoXiaomi
  • Останні записи

    Як зрозуміти, що смартфон скоро зламається: топ-3 ознаки

    Всі користувачі повинні знати про ознаки поломки мобільного телефону, що наближається. Без цієї життєво важливої…

    03.05.2024

    Xiaomi та Google терміново оновлюють програмне забезпечення через проблеми у смартфонах

    ІБ-компанія Oversecured виявила проблеми в Android -додатках від Xiaomi та Google Android Open Source Project (AOSP), що впливають на користувачів по…

    03.05.2024

    Названо моделі Google Pixel, які не отримають оновлення до Android 15

    Стало відомо, коли може початися розповсюдження Android 15 на пристрої Google Pixel і які моделі…

    03.05.2024

    Названо найкращі смартфони за співвідношенням ціни та якості за версією AnTuTu

    Фахівці бенчмарку поділилися своїм баченням найзбалансованіших смартфонів одразу у чотирьох категоріях, починаючи від бюджетників та…

    03.05.2024

    Apple зменшить ще одну деталь iPhone 16

    Якщо вірити представленим знімкам, компанія змінила систему бездротової зарядки. Про це пише портал 9To5Mac, посилаючись…

    03.05.2024

    Виробництво OLED-панелей для iPad Pro призведе до змін iPhone 16

    Перехід на OLED в iPad - це те, над чим уже багато років працюють. Незважаючи…

    03.05.2024