Названо 6 функцій iOS, які ви не зустрінете на Android

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
iPhone залишається смартфоном із набором зручних та звичних можливостей, за які користувачі готові «переплачувати». Всі перелічені можливості формують унікальний досвід користувача — до нього дуже швидко звикаєш, а потім уже не хочеться виходити зі своєї звичної зони комфорту. 

AirPlay

Навряд чи щось із аналогів порівняється за зручністю з цим рішенням. Нагадаю, AirPlay використовується для бездротової потокової передачі медіафайлів між пристроями. Іншими словами, можна почати перегляд фільму чи серіалу на iPhone, а продовжити на телевізорі.

AirPlay це власний протокол Apple, тому не варто очікувати, що він з’явиться найближчим часом на Android. Втім, користувачі операційної системи Google можуть спробувати AirPlay за допомогою «милиць» від сторонніх розробників, але найчастіше такі рішення залишають бажати кращого.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Живий текст



Користувачі Android можуть подумати, чого тут такого надприродного – сервіс Google Lens також дозволяє копіювати текст із зображень. Робота Live Text на цьому не обмежується, вона також дозволяє копіювати текст у відео.

Ви можете поставити на паузу будь-яке відео в Safari або у програмі «Фото», а потім скопіювати текст зі стоп-кадра в буфер обміну. Це дуже зручно при перегляді роликів, таким чином можна швидко і зручно вести швидкі нотатки з лекцій або курсів.

Можливість відокремлювати об’єкти від фону на фото в один натиск

Функція Visual Lookup з’явилася в iOS 16, вона працює за допомогою алгоритмів машинного навчання та дозволяє на фотографіях відокремлювати об’єкти від фону буквально одним натисканням. Цю можливість можна використовувати для створення різного контенту безпосередньо на iPhone або в розважальних цілях, наприклад зробити свій власний набір стікерів для Telegram.

На жаль, у Android немає аналогічних функцій. Швидше за все вам доведеться скористатися якимось стороннім додатком, але це рішення в плані зручності значно відрізнятиметься.

Перетягни та Впусти

Здавалося б, стара та звична функція для десктопних операційних систем, але вона також добре може працювати на мобільній операційній системі, значно спрощуючи повсякденні дії. Ви можете жестами перетягувати вміст з однієї програми до іншої. Для цього потрібно просто затиснути і утримувати одним пальцем файл, а іншим перейти на потрібну програму за допомогою свайпа по смужці в нижній частині екрана.

Особливо добре, функція перетягування реалізована в режимах Split View і Slide Over на iPadOS. На Android — на жаль, нічого подібного немає, навіть у останній версії.

Перевірка стану батареї


Користувачі Apple можуть самостійно перевіряти стан акумулятора. Для цього не потрібне встановлення сторонніх утиліт та похід до сервісного центру — достатньо відкрити налаштування та перейти до розділу «Акумулятор».

Якщо максимальна ємність батареї впаде до 80%, то iOS запропонує замінити її. Втім, чекати цього не варто, на мій погляд, розумніше замислитися про зміну акумулятора, коли ємність знизитись нижче 90%, оскільки вже за такого показника відчуватиметься значне скорочення часу автономної роботи.

На Android немає вбудованих аналогічних інструментів. Розділ «Батарея» в Налаштуваннях покаже рівень заряду та витрат, але не поточний стан. Для отримання цієї інформації доведеться скористатися встановленням стороннього додатків.

Приховати e-mail


Apple разом із iOS 15 представила сервіс iCloud+, який, окрім хмарного сховища, надає користувачам ще кілька корисних можливостей. У тому числі функція приховати електронну пошту.

Ця можливість дозволяє використовувати випадкову адресу електронної пошти для реєстрації на різних сайтах та сервісах. Таким чином, ваш справжній e-mail ніхто не дізнається, на нього будуть пересилатися всі повідомлення з випадкового. Ви зможете видалити випадкову адресу в будь-який час, щоб більше не отримувати повідомлень з неї. Дуже зручна штука для одноразових реєстрацій.

Висновок

Порівняння iOS та Android можуть продовжуватися нескінченно. Сенс у тому, що кожен користувач зрештою вибере щось максимально зручне для себе, виходячи з бюджету, свого повсякденного сценарію, зручності та звичного досвіду. Тому в таких питаннях включати якусь об’єктивність безглуздо.

Тому закінчу цей текст максимально суб’єктивно – продовжу користуватися iPhone як основний смартфон:)

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.