Android стане ще більше схожим на iOS. Оцініть нововведення

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Google тестує новий спосіб уніфікувати зовнішній вигляд сторонніх програм, щоб дизайн робочого столу виглядав краще. Про це пише SamMobile.

Раніше в Android 13 з’явилася функція, яка змінює іконки додатків – як сторонніх, так і вбудованих – згідно з одним дизайн-код. Теоретично ця фішка повинна «вирівняти» стилі абсолютно різних іконок і допомогти Android виглядати більш цілісним і уніфікованим, як iOS в iPhone. Однак на практиці вона працює далеко не з усіма програмами, і зазвичай після включення цієї функції робочий стіл починає виглядати ще гірше.

Google тестує нововведення, яке має виправити цю невідповідність. Згідно з джерелом, у новій збірці Android 13 QPR2 Beta 2 з’явилося примусове перемальовування іконок програм, навіть якщо розробники не адаптували свою програму для цієї функції. У коді системи помічено новий пункт ENABLE_FORCED_MONO_ICON, який перетворює значок будь-якої програми на монохромний, після чого на нього накладається поточний колірний акцент усієї системи. 

Кінцевий результат роботи цієї функції вражає один з розробників продемонстрував її на прикладі двох іконок. Вигляд робочого столу дійсно стає уніфікованим і тепер виглядає так, як і задумувала Google. 

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Варто відзначити, що в iOS всі іконки вже давно узгоджуються з єдиним стилем. Apple досягла цього жорсткою модерацією додатків у App Store, але у випадку з Google такий метод не допоможе, і компанія пішла іншим шляхом. Скоро користувачі Android-смартфонів зможуть насолоджуватись єдиним дизайном усіх елементів системи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.