Названа ключова особливість iOS 17

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

До конференції WWDC 2023, на якій Apple продемонструє нам нову iOS 17, ще близько п’яти місяців. Однак у мережі вже з’являються чутки про цю ОС і ми заздалегідь можемо скоригувати свої очікування. Насправді, конкретики щодо iOS 17 поки що дуже мало; але видання MacRumors все ж таки зібрало кілька особливостей цього апдейта, які можна зрозуміти вже зараз.

  • Мало нововведень. Раніше ми вже писали, що інсайдери не очікують від iOS 17 майже нічого нового. Вважається, що Apple особливо не працюватиме над цим апдейтом, оскільки всі сили кинуті на проривний девайс — AR/VR-гарнітуру.
  • Підтримка AR/VR. Але дечому компанії все ж таки доведеться попрацювати над iOS 17. Наприклад, додати до неї сумісність зі своєю майбутньою AR-гарнітурою, яка, за словами інсайдерів, вийде в поточному році. До речі, адаптація iOS до такого девайсу – це набагато більше праці, ніж може здатися.
  • Альтернатива App Store. Це, мабуть, ключова особливість майбутньої iOS 17. Можливо, вона стане першою iOS, яка дозволить встановлювати програми в обхід App Store і допустить сторонні магазини програм на iPhone та iPad. Воістину епохальна зміна спровокувала закон Євросоюзу, і Apple доведеться його дотримуватися.
  • CarPlay. Джерело припускає, що той самий оновлений CarPlay, який здивував усіх у 2022 році на рендерах, буде запущений саме в рамках iOS 17, а не пізнього апдейту iOS 16, як передбачалося спочатку. Нагадаємо, що Apple встановила термін запуску – до кінця 2023 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.