Ремонт iPhone у 2023 році стане дорожчим. Що з цінами в Україні

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Заміна акумулятора в iPhone є однією з найпопулярніших послуг у сервісних центрах. І це цілком логічно. Якщо ви експлуатуєте смартфон на повну силу, то знаєте, як швидко зменшується ємність батареї. А разом з цим відразу ж з’являється необхідність носити з собою powerbank або постійно мати можливість підзарядити iPhone. Саме тому найпростіше просто піти та замінити батарею на нову. Тим більше, якщо сам Айфон працює нормально.

Щодо вартості нового смартфона – це дуже невеликі витрати, тому варто відноситися до акумулятора як до звичайного розхідника. Але Apple вирішила, що користувачі замало платять за цю послугу, і збільшує ціну на заміну батареї. З’ясовуємо, з чим це пов’язано, чи торкнеться підвищення ціни в Україні і де можна замінити акумулятор в Айфоні швидко і за адекватною ціною.

Заміна акумулятора на iPhone

Насамперед варто подивитися, скільки коштує заміна акумулятора на iPhone . У США компанія надає сервісне обслуговування самостійно та без посередників, тому й регулює вартість. Для Айфонів з кнопкою “Додому” вартість заміни становить 49 доларів. Починаючи з iPhone X і закінчуючи iPhone 13 Pro Max, для заміни батареї доведеться розщедритися вже на 69 доларів. А якщо ви раптом зважилися на покупку одного зі смартфонів серії iPhone 14, це коштуватиме вам вже 99 доларів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

До 28 лютого вартість заміни буде такою. А ось уже з 1 березня Apple збільшить її на 20 доларів. Тобто нова батарея на Айфон з Touch ID коштуватиме вам 69 доларів. Для всіх пристроїв, починаючи з iPhone X та закінчуючи iPhone 13 Pro Max, це буде вже 89 доларів. А ось для лінійки iPhone 14 вартість не зміниться. Ті самі 99 доларів. Насправді те, що вартість заміни акумулятора в iPhone 14 найвища з усіх, виглядає дуже дивно, тому що саме в iPhone 14 та iPhone 14 Plus зробити це найпростіше за рахунок знімної задньої панелі. Достатньо просто розкрутити два гвинтики, і ви отримуєте повний доступ до нутрощів.

Прямо зараз пояснити зростання ціни я можу лише двома обставинами. Перше – це відповідь на запропоновані в Європі законопроекти, які хочуть зобов’язати Apple зробити в iPhone знімний акумулятор, який можна буде замінити без спеціальних інструментів. А другий – подорожчання самих акумуляторів. Але якось надто радикально виглядає зростання ціни. На старі айфони з бровою це плюс 28%, а на iPhone з Touch ID – плюс 41%. Навіть для Apple це серйозне збільшення вартості. Хоч у Купертіно ніколи не соромилися підвищувати вартість своїх послуг у разі потреби. А може, саме так Apple підштовхує нас до покупки нових пристроїв. Щоб заміна батареї просто ставала недоцільною.

Скільки коштує заміна акумулятора на iPhone

В Україні щодо зростання ціни все набагато простіше. Оскільки в нашій країні обслуговування техніки Apple ведуть авторизовані сервісні центри, а сама компанія безпосередньо ніяк не взаємодіє зі споживачами, то й ціни на подібні послуги вона не встановлює.

Тобто будь-яка компанія, яка опікується офіційним ремонтом, може встановити ціну, яку захоче. Якщо зростання вартості ремонту в США пов’язане з подорожчанням комплектуючих, наші авторизовані сервісні центри теж не залишаться осторонь і піднімуть ціну. Адже всі їхні запчастини замовляються безпосередньо у Apple. Прямо зараз в одному з офіційних сервісів за таку послугу з вас попросять 3500 гривень, якщо ви власник iPhone 13.

Однак терміни ремонту та наявність запчастин вам ніхто не гарантує. Як ви можете помітити, така ціна вже далека від реального курсу долара і ніяк не відповідає такій США на аналогічні роботи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.