Зручна функція екосистеми Apple приходить на Android-смартфони

Компанія Google представила «нову» функцію, яка дозволяє швидко та зручно розблокувати смартфон. Реліз відбувся на виставці CES 2023.

Йдеться про можливість, яка вже досить давно є в екосистемі Apple. Декілька останніх років Apple дозволяє розблокувати Mac або MacBook, якщо їх власник підійшов поряд з одягненими на руку Apple Watch. А нещодавно, в епоху COVID-19 в iOS з’явилася допоміжна функція розблокування iPhone, коли власник у масці та з «яблучним» годинником.

Тепер Google продемонструвала, як подібна фішка працюватиме на Android. За допомогою нового API Active Unlock, представленого в Android 13, ви зможете швидко розблокувати смартфон, коли на вас одягнені Google Pixel Watch (а в перспективі – будь-який смарт-годинник з WearOS). Точніше, коли годинник поруч і одягнений на руку, смартфон просто не блокуватиметься.

Варто зазначити, що сама Google не вважає такий варіант розблокування на 100% безпечним. Тому його буде досить далеко не завжди: наприклад, для оплати Google Pay вам все ж таки потрібно прикласти палець до сканера або ввести код-пароль.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.