Чому камера на старому iPhone почала знімати гірше

Згодом функціонал будь-якого телефону застаріває. Але деякі користувачі айфонів зауважують, що їхній телефон став гірше знімати вже через 1-2 роки після використання. Перш ніж міняти телефон, потрібно розібратися із проблемою та знайти причини її появи.

Чому падає якість знімків на старих айфонів

Проблема стала актуальною для користувачів, які встановили собі версії iOS 13 та пізніші. Тоді розробник додав можливість прискорення під час зйомки, але якість фотографій на старих моделях при цьому зменшилася. Причиною цього стала невідповідність функціоналу до якості знімків, які можна створювати за допомогою оновленої версії iOS.

На сучасних телефонах, починаючи з 12 моделі і пізніше, стоять потужніші процесори. Вони забезпечують прискорену обробку знімків високої якості. Тому при прискоренні роботи камери якість фото на таких телефонах не впала. Але моделі, випуск яких був анонсований не менше 4 років тому, просто не мають такого функціонала.

Чи можна покращити якість знімків на старих моделях айфону?

Щоб вимкнути функцію, яка після завантаження 13 версії iOS спрацьовувала автоматично, необхідно зробити таке:

  • перейти до «Параметри»;
  • знайти “Камеру”;
  • у рядку «Швидше спрацьовування затвора» зрушити бігунок у ліву сторону.

Для моделей айфона версії 12 і новіших ніяких дій робити не потрібно. У них після завантаження оновлення все працюватиме добре, і швидке створення знімків на якість не вплине.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.