Смартфони, яких ми так і не дочекалися 2022 року

У 2022 році браку якісних смартфонів не було. У сегменті високого класу з’явилися чудові пристрої, такі як лінійка Galaxy S22 та серія Pixel 7. Ті ж, хто не хотіли витрачати багато на новий телефон, могли вибрати такі пристрої, як серія Redmi Note 11 та Pixel 6a. Але торік ми чекали на кілька смартфонів, які так і не вийшли. Одні з них були просто чутками, які не виправдалися, а інші були логічним продовженням лінійок, що очікувалися раніше. Як би там не було, ми їх не отримали, і тепер згадаймо те, чого нам не додали виробники минулого року. Тепер уже можна підбивати підсумки.

Найменший і найдешевший iPhone

Компанія з Купертіно випускала модель iPhone Mini у 2020 та 2021 роках, тому було цілком логічно, що цього року ми можемо побачити нову модель Mini. На жаль, це було негаразд. Натомість ми отримали iPhone 14 Plus. Це не було повною несподіванкою, оскільки ми отримували чутки про те, що iPhone 14 Mini скасовано за кілька місяців до потенційного запуску.

Чи це був правильний крок для Apple? Деякі звіти вказують на те, що продаж iPhone 14 Plus розчарував. Не дивно, якщо врахувати, що він коштує всього на 100 доларів менше, ніж більш вражаючий iPhone 14 Pro. Так що компанія може одуматися і запропонувати розумніші ціни, якщо випустить iPhone 15 Plus в 2023 році.

Чи вийде Samsung Galaxy S22 FE

Samsung Galaxy S20 FE отримав високу оцінку у 2020 році, тому що він приніс справді конкурентоспроможний доступний флагманський смартфон. Але продовження Galaxy S21 FE не отримало такого ж позитивного відгуку значною мірою через його незручний запуск у січні 2022 року, всього за місяць до появи потужнішого S22.

Проте вся увага була прикута до того, чи представить Samsung S22 FE у другій половині 2022 року. Цього не сталося, оскільки пристрій, мабуть, було скасовано. Якщо є якась втіха, то це запуск Galaxy S23 FE. Можливо компанія вирішила йти шляхом моделей SE від Apple і випускати їх не раз на рік, а раз на два роки. Подивимося.

Найвигідніший OnePlus

OnePlus 10 Pro був запущений у Китаї ще в січні 2022 року, але минув деякий час, перш ніж глобальні користувачі отримали доступ до нього. Очікування було змішане з припущеннями про те, що ванільний OnePlus 10 також знаходиться в розробці глобального запуску.

OnePlus вивела 10 Pro на глобальні ринки 31 березня, але стандартний OnePlus 10 не пішов за ним. Це було безпрецедентно бренду. Компанія продовжить випуск OnePlus 10T у другій половині року. Однак крім кількох очевидних оновлень (чіпсет та швидкість провідної зарядки), в ньому не було нічого особливого, а в деяких областях пристрій навіть відстає від OnePlus 9.

Це був не єдиний телефон OnePlus, який зник безвісти у 2022 році. Очікувалося, що цього року компанія випустить Nord 3, і ознаки вказують на те, що це OnePlus 10R із ребрендингом. Цього теж не мало бути.

Найбезглуздіший телефон

Оригінальний Surface Duo 2020 став своєрідною катастрофою для Microsoft. Смартфон компанії з двома екранами під час запуску був глючним та надто дорогим. Не було в телефоні і безлічі функцій, які ви зазвичай вважаєте зрозумілими в його ціновій категорії, включаючи NFC, 5G і кілька задніх камер.

Microsoft спробувала щось змінити, викотивши Surface Duo 2 з більш досконалим програмним та апаратним забезпеченням, але все ж таки упустивши деякі важливі моменти. Всі чекали на третю серію серіалу про розчарування, але цього не сталося. Вважається, що компанія готується до запуску у 2023 році, але підтверджень поки що немає.

Смартфон з відкидною камерою

Asus домоглася повноекранного дисплея з Zenfone 6 2019 року, запропонувавши модуль камери, що перевертається. Хоча за замовчуванням камери повернули назад, вони могли перевертатися обличчям вперед для селфі. Компанія зберегла цей модуль камери для серії Zenfone 7 та Zenfone 8 Flip.

Тому ми очікували, що компанія випустить Asus Zenfone 9 Flip у 2022 році, але цей пристрій так і не з’явився. Натомість ми отримали лише компактний Asus Zenfone 9. Так що, якщо вам подобалася відкидна камера, доведеться купити Zenfone 8 Flip.

Топовий телефон Vivo

Vivo X80 Pro був флагманським смартфоном бренду BBK протягом більшої частини 2022 року, але все натякало на те, що X80 Pro Plus також скоро з’явиться. Зрештою, Vivo випустила X60 Pro Plus та X70 Pro Plus у попередні роки.

GSMArena підтвердила ще у вересні, що X80 Pro Plus дійсно перебував у розробці, але був скасований. Передбачалося, що телефон буде оснащений покращеними камерами із зумом та чіпсетом Snapdragon 8 Plus Gen 1.

Однак не всі новини погані, оскільки компанія тільки-но випустила серію X90, яка виглядає як серйозне оновлення. Вона оснащена процесором Snapdragon 8 Gen 2, 1-дюймовою основною камерою на 50 Мп та багатьма іншими покращеннями. Ось ці телефони скоро з’являться у всьому світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.