Смартфони OnePlus з кожним роком стають все гіршими та гіршими. Що не так з новим OnePlus 11

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія OnePlus представила в Китаї свій новий флагман 11-го покоління, виявивши при цьому справжню непослідовність: два роки тому вийшло дві моделі, в минулому одна лише Pro, а в цьому тільки базова версія. Важко позбутися відчуття, що нові власники в особі OPPO самі не розуміють чого хочуть.

Зовнішність і більшість характеристик смартфона були відомі ще в листопаді, так що особливим сюрпризом він не став. Але це й не потрібно: головне — привносити щось нове і не вимагати багато грошей. Саме так і чинила свого часу “незалежна” компанія.

Дизайн є гармонійним розвитком торішнього OnePlus 10 Pro. Блок камер все так само корейською випирає, тільки форма у нього тепер не квадратна, а кругла – як у Vivo X90, наприклад. Виглядає це дивно, але знайде свого любителя. Екран вже два покоління як не змінюється: це все та ж 6.7″ матриця AMOLED E4 з роздільною здатністю 3216×1440 і частотою розгортки 120 Гц. Я зміг помітити тільки одна зміна – LTPO 3.0. дивіться на дисплей, аналог якого стояв ще в недорогому Poco F3?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

От за “залізом” є помітний апгрейд – було б дивно, якби його не було. Процесор Snapdragon 8 Gen 2, 12/256 ГБ у мінімалці і аж 16/256 ГБ у накрученій версії. Є багато приємних речей, як Wi-Fi 6, 5G, Bluetooth 5.3, стереодинаміків. Акумулятор на 5000 мАч швидко заряджається по дроту – у комплекті лежить блок на 100 Ватів. Тільки ось котушку бездротової зарядки навіщось прибрали: було б логічно або її залишити, або все-таки уявити пару Pro-версію з цією фішкою.

Зате камерами у нас все добре. Головний сенсор Sony IMX890 на 50 МП з OIS (крім OPPO Find N2 і N2 Flip ще ніде не стояв), ширококутник IMX581 з автофокусом і телевізор IMX709 з дворазовим оптичним зумом, подальше збільшення якого швидше за все досягається шляхом обрізання кадру – 32 Мега вісім. Фронталка на 16 МП не пропонує ні автофокус, ні запису відео в 4К. Прикро.

Що стосується цін, то тут апарат вийшов навіть вигіднішим, ніж Xiaomi 13: 3999 юанів за варіант 12/256, 4399 за 16/256 та 4899 за 16/512. Чи став новий OnePlus 11 гідним продовженням однорічного 10 Pro? Складно сказати. З одного боку, ми отримали апгрейд по камерах (які у десятці навмисно погіршили), а з іншого — не набули справжнього флагманського досвіду. Тут немає ні бездротової зарядки, ні захисту від пилу та вологи, ні особливих одкровень по тих самих камерах. Таке почуття, ніби OPPO соромиться своєї “дочки” і навмисно робить її смартфони гіршими, щоб не перебивати продаж власних моделей. Тільки тут є один нюанс: шанувальник OnePlus навряд чи зверне увагу на інші бренди, та й відданий користувач OPPO вчинить так само.

Як сказав мій друг Марк, який професійно оглядає флагмани: «чому я маю обрати цей смартфон, а не Vivo? Раніше ці бренди мали хоч якийсь поділ, а зараз крім повзунка [беззвучного режиму] у OnePlus немає жодних фішок. Бренд повністю втратив своє позиціонування для глобального ринку, він більше не має ні своєї прошивки, ні свого софту». І я, як колишній власник ще того OnePlus 7T, готовий підписатися під кожним його словом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.