iPhone 15 Plus може виявитися дешевше, ніж ми очікували

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Apple розглядає можливість зниження цін на iPhone 15 Plus, який буде представлено у вересні.

Інформація надійшла від авторитетного інтернет-джерела Yeux1122 із південнокорейської соціальної мережі Naver (через Macworld). Цей крок, очевидно, серйозно розглядається, і він буде зроблений у відповідь на незадовільний продаж поточної моделі Plus.

Стартова ціна iPhone 14 Plus, який був представлений разом з рештою членів сімейства на початку цього року, становить $899 / £949 / AU$1,579 за версію зі 128 Гб пам’яті, але, схоже, вона не приваблює покупців у кількості, в якій хотілося б Apple

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Казка про чотири телефони

Хоча скасування моделі Plus було б одним із варіантів для Apple, швидше за все, розробка iPhone 15 знаходиться надто далеко в черзі, щоб це сталося. Зниження ціни на телефон, який прийшов на зміну iPhone 13 mini було б наступним логічним кроком.

Варто пам’ятати, що iPhone 14 Pro Max пропонує той же розмір екрану, що і Plus, але додає такі функції, як швидший чіп, динамічний острів і постійно включений дисплей ще за $200/£250/AU$320 – що робить його вигіднішою пропозицією .

Поки не повідомляється, наскільки значним може бути зниження ціни та як воно може вплинути на ціни інших моделей у лінійці. Ми також чули, що Apple може представити більш потужний і дорожчий iPhone 15 Ultra наступного року.

Аналіз: правильне ціноутворення

Ціноутворення завжди відіграє ключову роль для будь-якого смартфона: кращі дешеві телефони можуть не мати найшвидших чіпів або найкращих екранів, але вони коштують значно менше, ніж флагмани преміум-класу на ринку, і тому, як і раніше, є гарним співвідношенням ціни та якості.

Що стосується серії iPhone від Apple, то останні кілька років найбільшою привабливістю користувалися моделі Pro. Це ще більшою мірою відноситься до iPhone 14 Pro, оскільки менш дорогі моделі оснащуються торішнім чіпом A15 Bionic.

Покупці iPhone 14 отримують телефон, який повільніше, ніж Pro, з не найкращою системою камер та без кількох інших класних функцій. Звичайно, він коштує дешевше, але інших причин віддати перевагу його Pro не так вже й багато.

Нам доведеться почекати та подивитися, що Apple зробить у 2023 році, враховуючи, що у продажу також є бюджетний iPhone SE (2022). Наступний рік може стати роком, коли флагманський телефон Apple наблизиться до середнього цінового діапазону, як ніколи раніше.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.