Вибираємо телефон для людей похилого віку: найкращі моделі

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Розповідаємо, як вибрати телефон для пенсіонерів і які моделі підійдуть людям похилого віку залежно від їхніх потреб.

Який смартфон підійде для літньої людини

У людей похилого віку, як і в молодих, можуть бути різні смаки і потреби. Їх необхідно враховувати, вибираючи смартфон для родича похилого віку.

Наприклад, деякі пенсіонери активно користуються інтернетом, сидять у Однокласниках та діляться з онуками відео у TikTok. Іншим складніше освоїти нову техніку і буде легше користуватися простим телефоном для людей похилого віку з великими кнопками. Третім і зовсім потрібен спеціальний догляд та постійний нагляд – у такому разі краще звернути увагу на апарати з фізичною кнопкою SOS, яку бабуся чи дідусь зможуть натиснути під час падіння чи іншої надзвичайної ситуації.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Найкращі смартфони для літніх людей у ​​2022 році

Ми вибрали найкращі кнопкові телефони для людей похилого віку і кілька гідних смартфонів, які також підійдуть людям похилого віку.

Nokia 105 4G DS (2021)

Це кнопковий телефон з інтернетом: він підійде людям, яким важливо мати апарат з кнопками, але мати можливість виходити в Мережу. Nokia 105 4G DS випуску 2021 підтримує 3G і 4G, причому під час розмов для чіткої передачі голосу використовується 4G VoLTE.

Телефон працює з двома нано-симками та оснащений 1.8-дюймовим екраном. Модель компактна і легка – важить всього 81 г. Представлено три кольори: червоне, блакитне та чорне.

Для людей похилого віку передбачено збільшене меню з великими літерами. Також модель підтримує спеціальну функцію «Прочитай» для озвучення тексту на екрані та дій користувача.

У моделі всього 128 Мбайт вбудованої пам’яті немає слота для microSD, так що завантажувати з інтернету багато файлів не вийде. Зате є FM-радіо, тож без музики ваша бабуся чи дідусь точно не залишаться.

Panasonic KX-TU456RU

Panasonic KX-TU456RU – відмінний мобільний телефон для людей похилого віку у форматі розкладачки. Це найпростіший апарат, який коштує близько 2000 гривень. З “сучасних” функцій у нього лише Bluetooth та камера 0.3 Мп.

Але головне – наявність кнопки екстреного виклику (SOS) на спинці. Щоб її натиснути, навіть не потрібно відкривати телефон. Після натискання гаджет почне по черзі дзвонити та писати СМС на 5 запрограмованих раніше номерів. Якщо ви купуєте телефон для свого родича, можете заздалегідь налаштувати цю функцію і вказати свій номер для екстреного виклику.

Також користувачі відзначають, що телефон оснащений зручними та великими клавішами, відображає великий шрифт на екрані, має гучний динамік та довго тримає заряд.

На зовнішній стороні розкладачки є панель з індикаторами повідомлень: про дзвінки, повідомлення та стан батареї. Телефон доступний у трьох кольорах: червоному, синьому та класичному чорному.

Ginzzu MB505

Простий мобільний телефон для людей похилого віку з кнопкою SOS, який коштує всього 500 гривень. Навіть якщо ваша бабуся чи дідусь його втратять, буде не так прикро, як за дорогий смартфон. Він підійде для розмов і СМС, адже яких “зайвих функцій” на зразок інтернету тут немає.

Сам апарат маленький і легко поміщається у руці чи кишені. Однак кнопки у нього великі, із чіткими цифрами. Також користувачі хвалять модель за просте налаштування, великі літери на екрані та наявність FM-радіо з вбудованою антеною (тобто для його роботи не треба підключати навушники).

Щоправда, будьте уважні та перевіряйте телефон до покупки. У відгуках люди пишуть, що дана модель часто одружується і не заряджається. У такому разі радимо здати телефон продавцю та повернути гроші.

Infinix HOT 11S NFC

Найкращий телефон для бабусі чи дідуся, які активно сидять у соцмережах – це сучасний смартфон з підтримкою 4G, гарною камерою та великим екраном, на якому буде легко читати статті і новини.

Багатьом пенсіонерам також важливо, щоб смартфон був недорогий. Під усі описані критерії підходить Infinix HOT 11S NFC. Модель коштує менше 5 000 гривень, має величезний 6.78-дюймовий дисплей та камеру 50 Мп. Смартфон також підтримує FM-радіо – багато людей похилого віку люблять його слухати. Модель має два слоти для сімок, так що пенсіонер зможе використовувати два телефонні номери: наприклад, один з вигідним тарифом на дзвінки, а інший – для інтернету.

Infinix HOT 11S працює на повноцінному Android. Система дозволяє налаштувати розмір шрифту в інтерфейсі, а також використовувати спеціальні можливості: озвучення тексту, керування жестами тощо.

Модель оснащена акумулятором 5000 мАч і підтримує швидке заряджання 18 Вт – так що літній родич завжди зможе швидко підзарядити телефон і залишатися на зв’язку. Для зберігання фотографій, відео та програм передбачено 64 Гбайт вбудованої пам’яті. За бажання її можна розширити за допомогою microSD ще на 512 Гбайт.

DOOGEE S86 Pro

Вибираючи смартфон для людей похилого віку, ми знайшли DOOGEE S86 Pro – захищений апарат, який відмінно підійде дідусеві-рибалці, завзятому грибнику або дачнику. Телефон має міцний прогумований корпус, якому не страшні падіння. Також він захищений від води по IP68/IP69K (витримає занурення або струменя води під тиском) і пройшов випробування за військовими стандартами MIL-STD-810G. Сенсорний екран апарата реагує на торкання навіть мокрими руками чи мороз (у рукавичках). Ще одна особливість – стійкість до низьких та високих температур у діапазоні -40 – +80 ⁰С.

Апарат підтримує всі популярні системи навігації, що допоможе знайти дорогу додому у лісі чи місті (A-GPS, BeiDou, GPS, Galileo, ГЛОНАСС). Крім того, смартфон оснащений величезною батареєю 8500 мАг, яка забезпечить кілька діб автономної роботи. Такий пристрій можна взяти з собою в ліс або рибалку – його не знадобиться заряджати. У комплекті одразу йде швидка зарядка.

Смартфон працює на Android, так що за потреби користувач зможе зробити шрифт на екрані більшим. Звичайно, тут є камера, причому аж три: основна 16 Мп, ультраширококутна 8 Мп і допоміжний датчик 2 Мп. А фронтальна камера з роздільною здатністю 8 Мп дозволить спілкуватися з онуками з відеозв’язку.

Також модель оснащена FM-радіо, компасом та ліхтариком. Відзначимо і велике вбудоване сховище 128 Гбайт, яке можна розширити за допомогою картки пам’яті.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.