Жахливі смартфони, які не можна купувати у 2023 році

Протягом усього року ми разом з вами спостерігаємо за тим, як розвиваються мобільні технології та наскільки крутими стали сучасні смартфони. На жаль, це стосується далеко не кожного пристрою, представленого на ринку. Поряд із хорошими телефонами нерідко з’являються огидні моделі, які хочеться викинути відразу після покупки. Хоча такі апарати абсолютно нецікаві в технологічному плані, їх треба знати в обличчя, щоб у 2023 році не припуститися помилки, купивши поганий смартфон собі або комусь зі своїх близьких.

Redmi 10A – телефон, який погано працює

Нерозумно чекати великих звершень від дешевого смартфона, який в офіційному роздробі продається менш ніж за 5 000 гривень, проте Redmi 10A — це не просто черговий прохідняк від Xiaomi, а свідчення байдужого ставлення компанії до своїх шанувальників. Зараз це телефон із найнижчою оцінкою серед моделей 2022 року, і негативні відгуки він отримав цілком заслужено.

Апарат використовує процесор Helio G25, знайомий ще з Redmi 9A 2020 року, а його накопичувач виконаний за давнім стандартом eMMC 5.1, представленим 7 років тому. Це комбо стає запорукою повільності смартфона під час вирішення базових завдань на кшталт відкриття сайтів у браузері або перегляду оновлень у стрічці соцмережі.

Крім того, Xiaomi примудрилася залишити в пристрої 2022 роз’єм MicroUSB і посередній екран, пікової яскравості якого буває недостатньо навіть у хмарну погоду.

Samsung Galaxy A23 — король поганих Самсунгів

Samsung – один із тих виробників, які багато покупців помилково вважають надійними. У сегменті флагманів корейці справді можуть запропонувати щось особливе, але власники недорогих телефонів бренду одержують із панського столу огризки у вигляді технологій 7-річної давності.

Офіційна ціна смартфона Samsung Galaxy A23 у базовій версії 4/64 ГБ – 10 000 гривень, що дає привід розраховувати на як мінімум стерпні характеристики. Але насправді покупець отримує апарат з дешевим PLS-дисплеєм, який можна порівняти за якістю з екраном Redmi 10A, а набір камер за ці гроші і зовсім виглядає гнітюче: основа в особі сумно відомого датчика Samsung S5KJN1, надширик на соромні 5 МП і 8-мегапіксельна фронталка .

І все-таки головним недоліком пристрою є швидкість роботи. Процесор Snapdragon 680 – не гірше рішення у своєму ціновому діапазоні, але все псує внутрішня пам’ять стандарту eMMC 5.1 , через яку програми встановлюються і запускаються з тією ж швидкістю, що і на Redmi 10A.

Якщо дешевому смартфону Xiaomi це можна пробачити, враховуючи його вартість, то бачити постійні фризи і відчувати загальну повільність на Samsung за 10 000 гривень – справжнє випробування, що пахне знущанням з боку виробника. Не дивно, що роздрібні мережі до кінця року знизили вартість пристрою до прийнятних 8 000 гривень, але за ці гроші можна знайти смартфон цікавіше.

realme 9 Pro — новий телефон, який став гіршим

Коли виробник випускає нову модель, ти мимоволі чекаєш від неї покращень на тлі попередника. Однак у номерній серії realme цього правила не дотримується, що підтверджує смартфон realme 9 Pro , що став вже третім за рахунком спадкоємцем realme 6 Pro. Між презентаціями пристроїв два роки різниці, але чи багато що змінилося за цей час?
Характеристика realme 6 Pro realme 9 Pro Екран 6,6 дюйми, IPS (2400х1080), 90 Гц 6,6 дюйми, IPS (2400х1080), 120 Гц Основна камера 64 МП + 12 МП + 8 МП + 2 МП + 2 МП Фронтальна камера 16 МП + 8 МП 16 МП Процесор Snapdragon 720G Snapdragon 695 Акумулятор 5000 мАг 4300 мАг Зарядка 33 Вт 30 Вт

За минулі два роки смартфон обзавівся лише вищою частотою оновлення екрану і злегка погладшим акумулятором. При цьому, якщо ми копнемо глибше, то виявиться, що realme 9 Pro за багатьма характеристиками гірше за свого попередника:

  • незважаючи на використання в обох випадках основної камери на 64 МП, розмір сенсора більше realme 6 Pro (1/1.72″ vs 1/2″);
  • realme 6 Pro має 12-мегапіксельний телеоб’єктив із двократним оптичним зумом;
  • фронталка старого смартфона має додаткову камеру з ширшим кутом захвату;
  • процесор realme 9 Pro не дозволяє записувати відео в 4K;
  • realme 6 Pro заряджається швидше (57 хвилин vs 75 хвилин).

Думаю, тепер ви без зайвих коментарів розумієте, що realme 9 Pro – вкрай невдалий апарат, який виглядає непогано лише у відриві від своїх попередників, які виходили в попередні роки.

HTC Desire 22 Pro – дуже поганий телефон

Давно ми нічого не чули про компанію HTC, але в 2022 році тайванці вирішили нагадати про себе, випустивши HTC Desire 22 Pro – смартфон для метавсесвіту. На жаль, за сміливим позиціонуванням ховається найпересічніший апарат, єдиною особливістю якого є можливість взаємодії з віртуальним простором Viverse, заради якого потрібно ще купити VR-шолом HTC.
Смартфон виконаний з пластику і виглядає дешево, що підкреслюють широкі рамки навколо екрану, а з технічного погляду HTC Desire 22 Pro – типовий представник бюджетного сегмента на процесорі Snapdragon 695, з камерою на 64 МП і акумулятором на 4520 мАг, підтримує . Все б нічого, ось тільки ціна HTC Desire 22 Pro – не 10, не 15 а 20 000 гривень.

За ці гроші можна купити Xiaomi 12T , а на здачу сплатити інтернет на кілька місяців вперед і прочитати на нашому сайті, як користуватися VR на телефоні. І ніякий метавсесвіт Viverse зі своїми NFT-токенами вам не знадобиться.

Sony Xperia 1 IV – найгірший смартфон

Смартфони Sony прийнято вважати незвичайними за рахунок їхнього витягнутого корпусу та екрану без вирізів, але я б назвав їх швидше маргінальними. Цього року японська компанія випустила флагман Sony Xperia 1 IV. У нашому роздробі він продається приблизно за 40 000 гривень, а його характеристики на папері виглядають незрівнянно:

  • екран з роздільною здатністю 4K;
  • ззаду 3 функціональні камери без маркетингових 48, 108 та 200 мегапікселів;
  • процесор Snapdragon 8 Gen 1;
  • аккумулятор на 5000 мАг.

Але, як тільки ти береш цей смартфон у руки, то одразу стає ясно, що тебе обдурили буквально у всьому. Незважаючи на заявлену роздільну здатність 4K (3840×1644), доступна вона тільки під час перегляду фото та в додатку «Камера», а у всіх інших сценаріях екран показує в 2 рази менше пікселів. Пікова яскравість OLED-матриці не перевищує 650 ніт, що відповідає показникам IPS-панелей, а частота оновлення 120 Гц через кілька хвилин активного використання скидається до стандартних 60 Гц.

Погана реалізація і без того не найвдалішого з погляду стабільності процесора Snapdragon 8 Gen 1 через перегрівання може будь-якої миті зупинити запис відео на смартфоні, чия кілер-фіча – саме камера. І навіть у режимі фото вона далека від ідеалу. Система камер не тільки складається зі старих і маленьких сенсорів, але й цурається використовувати штучний інтелект для більш контрастних знімків. І навіщо потрібний такий камерофон, коли за ті ж гроші можна купити Samsung Galaxy S22 Ultra або Xiaomi 12S Ultra?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.