Експерт назвав переваги нового процесора в iPhone 15

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Новий чіп A17 Bionic впровадять у лінійку смартфонів iPhone 15, внаслідок чого підвищиться час автономної роботи гаджета. 

«Чип A17 Bionic перейде на техпроцес у 3-нм. Для користувачів це означає, що підвищиться час автономної роботи. З огляду на те, що лінійка iPhone 14 перейшла на дисплей Always On (завжди включений екран), це особливо актуально», — пояснив експерт.

Він зазначив, що до виходу iPhone 15 залишилося трохи більше дев’яти місяців. У зв’язку з цим розпочинати виробництво чіпів потрібно вже зараз, щоб мати необхідні запаси.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

“Як правило, Apple ставить топові процесори тільки в моделях Pro і Pro Max, тому можна з великою ймовірністю припустити, що так буде і в наступному році”, – додав Черноусов.

Про те, що iPhone 15 отримає нові чіпи, повідомлялося напередодні. Так, тайванська TSMC, яка виробляє процесори для Apple, використовуватиме 3-нм техпроцес для виробництва чіпів компанії з Купертіно. TSMC перейшла на цей техпроцес кілька днів тому першою у світі.

Як заявили в компанії, нові процесори забезпечать більш високу продуктивність, водночас споживаючи приблизно на 35% менше енергії.

Раніше в грудні інсайдер та концепт-художник Костянтин Міленін поділився новими рендер-зображеннями смартфона iPhone 15 Pro. Дизайн на нових кадрах відповідає тому, що раніше пророкували інші інсайдери: відмова від гострих граней, а також заокруглення на всій задній панелі пристрою.

Імовірно, новий корпус буде виконаний із титанового сплаву, який дозволить зменшити вагу пристрою. Інсайдери також стверджують, що новий iPhone змінить роз’єм Lightning на USB-C. Крім того, повідомляється про нові датчики зображення та покращену камеру.

Презентація лінійки iPhone 15 очікується восени 2023 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.