Інсайдер розкрив усю складність виробництва дисплея iPhone 14 Pro з Dynamic Island

У мережі з’явилася інформація про тонкощі виробництва дисплеїв для iPhone 14 Pro та iPhone 14 Pro Max. Про це написали у MacRumors.

Згідно з джерелом, інсайдери розкрили деякі деталі обговорення виробництва дисплеїв для iPhone 14 Pro між Apple та Samsung. Вся справа у високій складності виготовлення екрану з великим вирізом, оскільки він розташовується не з краю, а всередині матриці.

Щоб створити виріз у формі “острівця” або “пігулки”, Samsung довелося перебудувати логіку виробництва. Отвір необхідно прорізати вже готової матриці, але якщо робити це без попередньої підготовки, то пікселі навколо вирізу можуть бути пошкоджені. Як наслідок, екран дуже швидко потече і зіпсується.

Повідомляється, що спеціально для виготовлення дисплеїв iPhone 14 Pro та iPhone 14 Pro Max завод Samsung застосував струменеву, а не лазерну технологію, оскільки на цьому наполягла сама Apple. Для прорізання OLED-панелі створювалася тонкоплівкова перемичка, яка захищала пікселі навколо вирізу та вирівнювала області з різною висотою. Завдяки цій технології пікселі не стикалися з киснем і вологою, що міститься в повітрі, і надійність дисплеїв не постраждала. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.