Qualcomm готує свою відповідь Apple Silicon. Що відомо про новий чіп

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Qualcomm продовжує працювати над своїм ARM-процесором для ПК, який стане альтернативою процесорам Apple M-серії. У мережі з’явилися деякі технічні подробиці про майбутню новинку з кодовою назвою Hamoa.

За даними інсайдерів порталу Winfuture, компанія розпочала тестування одразу двох моделей нової SoC з артикулами SC8380X та SC8380XP. Судячи з найменувань, вони побудовані на базі чіпа Snapdragon 8cx Gen 3, якому свого часу присвоєно модельний номер SC8280.

Повідомляється, що нова платформа, створена командою колишніх співробітників Apple, матиме 12 ядер CPU (вісім продуктивних та чотири енергоефективні). Майбутній новинці приписують підтримку оперативної пам’яті LPDDR5X, накопичувачів UFS 4.0 та 5G-модем Snapdragon X65. Оскільки він виготовлений за 4-нм техпроцесом, по ньому ж, ймовірно, буде вироблятися і сама SoC.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Раніше Qualcomm оголосила, що нові процесорні ядра отримають офіційну назву Oryon. Дату початку масового випуску, список перших пристроїв на базі свіжого процесора та докладні специфікації платформи компанія, як і раніше, не розкриває.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.