Експерти назвали найпопулярніші характеристики активних смартфонів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Китайська академія інформаційних та комунікаційних технологій опублікувала звіт про стан ринку смартфонів у третьому кварталі 2022 року. Щоправда, метою дослідження було не кількість відвантажених пристроїв того чи іншого бренду, а аналіз характеристик апаратів, що використовуються на основі даних від мобільних операторів.

Статистика показала, що майже 80% смартфонів оснащуються екраном діагоналлю 5,5 дюйми або більше. Як видно на графіку, п’ять років тому частка таких апаратів становила 50%, а 2015-го — лише близько 20%.

Що стосується роздільної здатності екранів у смартфонах, то більше 50% активних пристроїв оснащуються панелями Full HD+, а разом з Full HD їхня частка становить майже 80%.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Цікаво, що задня камера має 100% 5G-смартфонів, а ось фронтальна — майже 100%. Що стосується 4G-моделями ці показники перебувають у рівні близько 80%. При цьому практично 60% гаджетів позаду мають не менше двох камер. Приблизно у 40% 4G-моделей роздільна здатність заднього модуля становить 20 Мп або більше, а ось у 5G-моделей така камера є майже у 80% пристроїв.

Переважна більшість смартфонів користувачів оснащена 8 ГБ оперативної пам’яті, а на другому місці за популярністю знаходяться апарати з 12 ГБ ОЗП.

Найпоширенішим обсягом накопичувача у смартфонах виявився 256 ГБ. Так, майже 98% усіх 5G-смартфонів оснащуються не менше ніж 128 ГБ пам’яті. Цікаво, що стрімко зростає частка пристроїв з 512 ГБ ПЗУ, і найближчим часом на них припадатиме близько 25%.

Трохи більше ніж 70% смартфонів оснащується восьмиядерними процесорами, на другому місці (приблизно 20%) знаходяться одноядерні чіпи, на третьому — чотириядерні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.