Чому iPhone так повільно заряджає акумулятор порівняно з Android

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Пристрої Apple популярні у всьому світі. Кожен користувач знаходить свою перевагу в цьому смартфоні. Дійсно, виробники багато чого хорошого заклали у свої пристрої. Ось тільки кожен, хто користувався iPhone, скаже, що вони мають одну проблему, якої у пристрої на Android немає. Це повільне заряджання батареї.

Тут не посперечаєшся. У порівнянні навіть з найдешевшим смартфоном на андроїді, iPhone вражає своєю повільністю, коли справа доходить до зарядки.

Порівняємо

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо порівнювати бюджетні китайські смартфони та айфон, то відмінність буде очевидною. Якийсь Redmi або Realme зарядяться швидше, ніж iPhone додасть 10-20%. Не будемо брати до уваги старі версії айфонів. Порівняємо з 13, 13 Pro або 13 Pro Max. Будь-який китайський андроїд випередить їх за зарядкою.

Наприклад, якийсь із останніх Xiaomi має потужність близько 120Вт. При цьому той самий 13 iPhone – всього 27Вт. Андроїд заповнить батарею за 20-25 хвилин, а айфону потрібно більше години. Стає прикро, тому що виробники айфонів не роблять жодної знижки у вартості своїх смартфонів за таку недоробку.

Apple не збирається нічого міняти

Технологія швидкого заряджання є. Більше того, чутки про те, що чим швидше заряджається смартфон, тим вищий ризик, що він може вибухнути, виявився не зовсім правдивим.

По суті, Apple будь-якої миті можуть змінити своє виробництво, ось тільки якщо вірити офіційним джерелам, вони не прагнуть виправити цю ситуацію. Якщо вивчити питання, стане помітно, що вони поступово збільшують потужність акумулятора. Ось тільки це призводить до іншої проблеми – продуктивність пристроїв їх поступово падає.

Як ви розумієте, чим більше «наворотів» у смартфоні, тим швидше сідає його батарея, а iPhone напхані під зав’язку. Це не може не позначитися на батареї.

Були навіть судові позови, в яких Apple як виробника, звинуватили в тому, що вони покращують ресурс батареї за рахунок хоч незначного, але зниження продуктивності смартфонів.

Зберегти продуктивність, при цьому не втратити ємність акумулятора і швидкість його заряду, виявилося непростим завданням для Apple. Вони зробили вибір на користь функціоналу, працездатності, якісних деталей тощо. Так і смартфон залишиться в топі як найкращий і найпопулярніший у світі, і ризики, пов’язані з перегріванням або вибухом, будуть мінімальними.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.